Srbi se groze (eventualnog) vulkana pod Marjanom

Na pitanje "Gdje bi ‘orlovima' bilo teže?" čak 78 posto čitatelja (1271 do jučer u 16 sati) odgovorilo je "u Splitu", a 22 posto (363) "u Zagrebu".

Podsjetimo, Hrvatska i Srbija će u kvalifikacijama za SP 2014. u Brazilu igrati 22. ožujka 2013. godine u Hrvatskoj i 6. rujna iste godine u Beogradu. Hrvatski nogometni savez još nije odlučio gdje će Hrvatska biti domaćin u kojoj utakmici, no poznato je da je prošloga proljeća dogovoreno da između Zagreba i Splita jedan grad ugosti prvu i četvrtu reprezentaciju kvalifikacija, a drugi drugu i treću. Srbija je po FIFA-inoj ljestvici najjača, a iz HNS-a je rečeno kako još nije odlučeno gdje će Hrvatska biti domaćin u kojoj utakmici, prenosi slobodna dalmacija.

Škotski Daily Record prošlog je tjedna objavio kako će Belgija i Škotska igrati u Splitu, a Srbija i Makedonija u Zagrebu, što su podsjetili i na portalu mondo.rs. No, to još nitko nije potvrdio, te se nastavljaju špekulacije.

Našu javnost, a pogotovo srpsku, najviše zanima gdje će "vatreni" ugostiti "orlove".
"Najveći broj utakmica u svojstvu domaćina Hrvatska igra na stadionu Dinama u Maksimiru. Ali, ponekad, organiziraju se i susreti na stadionu Hajduka u Splitu, Poljudu. Jako rijetko, uglavnom u rezultatski nebitnim ili prijateljskim susretima ‘vatreni' igraju u ostalim gradovima", piše novinar mondo.rs-a.

Očito je kako su srpski navijači smatraju kako bi njihovim nogometašima bilo vrlo teško u grotlu Poljuda, pa su stoga u velikoj većini zaključili kako bi radije gostovali u Maksimiru. Nakon što je Srbija u kvalifikacijama za Euro 2012. bila tek treća u skupini iza Italije i Estonije, u tamošnjoj javnosti vlada pesimizam, što je vidljivo i iz komentara čitatelja na ovaj tekst. Najveći je broj onih koji smatraju kako njihova reprezentacija nema šansa na gostovanju u Hrvatskoj, gdje god da se igralo.

"Gdje god otišli, napunit će nas kao paprike", duhovito je napisao čitatelj pod nadimkom "Zevzinjo". "Dovoljno je što idemo u Hrvatsku, grad nije bitan... A kako igramo, protiv San Marina bi izvukli 1:0, i to iz penala", pridružio se u pesimizmu "Nemanjaaaaaa".

Čitatelj pod nadimkom "les" pokušao je ipak spustiti loptu na zemlju: "Bilo bi nam teže u Splitu, bolje u Zagrebu. Ali svejedno, njima će biti teže kad dođu u Beograd i plus će se igrati na Marakani koja će biti popunjena jer bez obzira šta urade, moramo ih podržati na toj utakmici."