Sramota: Otkriveni detalji drame u Dortmundu, igrači spasili UEFA-u skandala

Liga prvaka, nogomet, Arsenal, Borussia Dortmund, Napoli, Atletico Madrid, Austria Beč, Liga prvaka, Liga prvaka, Luka Modrić, Liga prvaka, hat-trick, Neymar, Ždrijeb osmine finala, Rezultati 6. kola, Liga prvaka, nogomet, Liga prvaka, Manchester United, Olympiakos, Liga prvaka, Europska liga, Liga prvaka, Chelsea, Atletico Madrid, Björn Kuipers, Liga prvaka, Felix Brych, Katarina Monzul, HŠK Zrinjski, Liga prvaka, NK Maribor, nogomet, Liga prvaka, uefa liga prvaka, nogomet, Liga prvaka, FC Bayern, Manchester City, FC Barcelona, Liga prvaka, nogomet, Mario Mandžukić, Liverpool, Atletico Madrid, Liga prvaka, uefa liga prvaka, nogomet, nogomet, Liga prvaka, Real Madrid, Borussia Dortmund, uefa liga prvaka, nogomet, Liga prvaka, Liga prvaka, Atletico Madrid, Bayer, Arsenal, Monaco, uefa liga prvaka, Liga prvaka, nogomet, Liga prvaka, uefa liga prvaka, Europska liga, VfL Wolfsburg, Real Madrid, Liga prvaka, Liga prvaka, GNK Dinamo Zagreb, Liga prvaka, Liga prvaka, Liga prvaka, FC Barcelona, Atletico Madrid
Osim po spektakularnim parovima i dvobojima, ovo će četvrtfinale Lige prvaka biti upamćeno i po bombaškom napadu na autobus s igračima Borussije u kojem je lakše ozlijeđen Marc Bartra. Utakmica se igrala manje od 24 sata nakon šokantnog incidenta, a Monaco je u sjajnoj predstavi slavio s 3:2.

Tijekom utakmice su mnogi komentirali kako možda nije baš sve u najboljem redu s domaćim nogometašima koji su morali igrati iako su pretrpjeli šok. Prije, i posebno nakon utakmice, trener domaćina Thomas Tuchel otkrio je što se sve događalo.

''Putem SMS poruke smo saznali za odluku koju je donijela UEFA. Ta je odluka donijeta u Švicarskoj, a nas se ticala direktno i nećemo je zaboraviti'', oštar je bio razočarani Tuchel.

Ubrzo je stigao odgovor iz UEFA-e koja je u priopćenju objasnila zašto je donijela odluka da se utakmica igra ni 24 sata nakon napada.

''Bili smo u kontaktu sa svim stranama i nismo dobili informaciju da netko ne želi igrati'', pravdaju se iz UEFA-e.

Tuchel tvrdi kako klub nije bio za odigravanje utakmice, a to je navodno predložio i Monaco. ''Kao da su nas napali pivskim bocama'', kaže Tuchel te objašnjava zašto se igralo.

''Igračima smo prepustili odluku žele li igrati. Svaki igrač se ima pravo s time nositi kako želi. Mislim da momčad nije bila u raspoloženju kakvo je potrebno za igranje ovakvih utakmica.''

UEFA je željela da se ova utakmica odigra već u srijedu kako se ne bi remetio gust raspored koji je specifičan za moderni nogomet u kojem veći broj utakmica znači i više novca. No to znači i da nema mjesta za ovakve izvanredne situacije.

''Želimo i dalje biti u natjecanju i ne želimo da ovo bude isprika. Željeli smo samo više vremena da se nosimo s ovom cijelom situacijom, ali netko je u Švicarskoj odlučio za nas.''

Igrači spasili UEFA-u skandala

Tuchel je otkrio kako su ustvari igrači Borussije spasili UEFA-u skandala, jer su odlučili izaći na teren. Trener gostiju Leonardo Jardim suosjeća s protivnikom.

''Nije se vjerojatno trebalo igrati sada, ali kalendar nije ponudio neke opcije.''

Nakon utakmice turski nogometaš Nuri Sahin dao je emotivan intervju za njemačku televiziju.

''Teško je o tome govoriti i naći prave riječi. Ne želim taj osjećaj nikome. Nije mi tada bilo jasno što se dogodilo, a tek kad sam vidio suprugu i sina kako me čekaju ispred kuće shvatio sam da sam imao sreće'', rekao je Sahin čije su riječi odjeknule:

''Znam da je nogomet vrlo važan. Volimo nogomet, patimo s njim i znam da zarađujemo velik novac te imamo privilegiran život. Ali mi smo ljudska bića i nogomet nije najvažniji na svijetu. Ne mogu zaboraviti ta lica u busu. Sjedio sam pored Marcela Schmelzera i nikad neću zaboraviti njegov izraz lica.''

gol.hr