Sprječen ulazak navijača Legie u BiH zbog prijetnji sigurnosti i javnom poretku

Legia Varšava, navijači
...skupina navijača poljskog nogometnog kluba „Legia" Warszawa) zbog predstavljanja prijetnji sigurnosti BiH, javnom poretku, javnom redu i miru, javnom zdravlju u BiH ili međunarodnim odnosima BiH, javlja Hrvatski Medijski Servis.

Prethodno je zaprimljena informacija o pljački benzinske crpke u Vrgorcu (Republika Hrvatska) od više državljana Poljske koji su se udaljili u dva kombija. Dolaskom kombija, nacionalnih oznaka Poljske, na Međunarodni granični prijelaz Crveni Grm, zbog postojanja osnova sumnje da su počinitelji pljačke, sukladno suradnji BiH i RH, zadržani su i predati službenicima Policijske postaje Vrgorac na daljnje postupanje.

Pri ponovnom pokušaju ulaska u BiH na MGP Crveni Grm državljanima Poljske odbijen je ulazak iz navedenog razloga, pojašnjeno je iz Granične policije BiH .

Istoga dana službenici Postrojbe granične policije Trebinje u graničnom pojasu na području Bileće su otkrili 16 državljana Belgije u ilegalnom prelasku državne granice.

Kontrolirani su u dva vozila, vlasništvo rent-a-car agencija iz BiH. Strani državljani su procesuirani prekršajno. /HMS/