Split: napadnuti navijači Anderlechta

Huliganizam, nogomet, huligani, Hajduk
Incidenti u središtu grada, a koji se dovode u vezu s večerašnjom utakmicom između Hajduka i Anderlechta na Poljudu, započeli su jutros u 1,30 sati na Bačvicama. Tamo je više muškaraca prišlo šestorici Belgijanaca, napalo ih, skinulo tenisice i ukralo im 1500 kuna, nakon čega su trojica domaćih izgrednika uhićeni, a ostali su pobjegli. Nešto kasnije i u Strossmayerovom parku je policija imala posla jer su spriječili veću grupu mladića koji su se spremali za narušavanje javnog reda i mira.

Gotovo u isto vrijeme u Zagrebačkoj ulici policija je zaustavila opel astru sa šest osoba. Policija je automobil pretražila i unutra pronašla sjekiru, drvenu motku, nož i jednu bengalku. Očekuje se privođenje šestorice mladića u Prekršajni sud.

Izgredi su se nastavili u 10,20 sati u Matoševoj ulici gdje su napadnuta šestorica Belgijanaca od kojih su dvojica zadobili ozljede. Policija tvrdi kako ih je napala grupa od petorice muškaraca, no trojicu su već uhitili.

Policija je jutros na redovitoj konferenciji za medije objavila kako su ukupno priveli 13 osoba kod kojih su pronađeni električni kabeli, dvije bengalke i odvijač. Štetu je pretrpio i jedan policijski automobil na kojemu je razbijeno staklo.

Na utakmici se večeras očekuje nešto više od 35.000 navijača zbog čega su policijske kontrole u gradu povećane .

(Fena)