VIDEO  Splićani glavni sudionici nereda na Stadionu Partizana u Beogradu

huligani

... huliganskih frakcija Partizanovih navijača. Naime, kako prenosi Alo.rs, hrvatski državljanin bio je jedan od direktnih sudionika obračuna i zadobio je kontuziju glave i nagnječenje mozga.

Drugi Hrvat također je iz Splita, inicijali su mu D.T. A prema najnovijim informacijama, prenose novosti.rs, srbijanska policija za sudjelovanje u tučnjavi sumnjiči čak šestoricu hrvatskih državljana?!

A.F. je ušao u Srbiju 12. prosinca i navodno je bio pozvan na akciju u Humskoj. Sumnjaju da je upravo on bio glavni u izazvanju nereda na tribinama.Splićani su, prenose srbijanski mediji, hospitalizirani na Vojnomedicinskoj akademiji u Beogradu i izvan su životne opasnosti. Osim njih, u brutalnom obračunu Partizanovih navijača sudjelovali su i jedan Grk i jedan Makedonac.

Srbijanski mediji prenose da je jednan od huligana doslovce masakriran - teško su mu oštećeni nos, još teže uho, a izbijeno mu je i nekoliko zubiju. Zasad nemamo službenu potvrdu, no neslužbeno doznajemo da je i D.T. teško ozlijeđen u tučnjavi. Isto tako neslužbeno doznajemo da se radi o MMA borcu i bivšem prvaku Hrvatske u borilačkim sportovima, čak i osvajaču medalja na svjetskim prvenstvima.Iz beogradske bolnice su za Net.hr dali detaljnije informacije o njihovu stanju:

"Imamo tri pacijenta koja su primljena kod nas i trenutačno je njihovo stanje stabilno. Niti jedan od navijača nije bio reanimiran. Pacijenti su smješteni na odjelu za neurokirurgiju VMA, daljnja opservacija je u tijeku i možemo potvrditi da je jedan od zaprimljenih Splićanin A. F. On nije zadobio nikakve ubode nožem u leđa, nego ima kontuziju glave, nagnječenje mozga i ozljedu šake."

Na videosnimci ispod (nakon minute i 10-15 sekundi) čuje se kako snimatelj srbijanske policije dva puta pita ozlijeđenoga huligana "odakle si", a ovaj mu odgovara - iz Splita.