Spektakl u Ligi prvaka

Darijo Srna legenda Hrvatske reprezentacije, Liga prvaka, Darijo Srna legenda Hrvatske reprezentacije, Darijo Srna legenda Hrvatske reprezentacije, Šahtar, partizan, Darijo Srna legenda Hrvatske reprezentacije, Slaven Bilić, Zdravko Mamić, vatreni Hrvatska, Darijo Srna legenda Hrvatske reprezentacije, Hrvatska vatreni, Darijo Srna, Humanitarna akcija, Europska liga, Red Bull Salzburg, Darijo Srna, Ivan Rakitić, nogomet, U Europskoj ligi, Juventus, Parovi osmine finala, nogomet, Ivan Rakitić, Darijo Srna, Darijo Srna, Šahtar iz Donjecka, Šahtar, uefa liga prvaka, nogomet, Šahtar iz Donjecka, FC Bayern, Darijo Srna, Šahtar iz Donjecka, Donjeck, posjeta, Darijo Srna legenda Hrvatske reprezentacije, Darijo Srna, Liga prvaka, Darijo Srna, Šahtar iz Donjecka, Darijo Srna, doping test, Darijo Srna
Liga prvaka, prve utakmice osmine finala:

PSG - CHELSEA 1:1 (Ivanović 36 / 1:1 Cavani 54)

ŠAHTAR - BAYERN 0:0

Završene su prve dvije utakmice osmine finala Lige prvaka. PSG je na svome Parku prinčeva odigrao 1:1 protiv Chelseaja. Gosti su poveli u 36. minuti pogotkom Branislava Ivanovića, a u 54. je minuti izjednačio Edinson Cavani.
U drugoj utakmici večeri Šahtar je kao domaćin u Lavovu odigrao neodlučeno 0:0 protiv Bayerna. Gosti su od 65. minute imali igrača manje na terenu jer je drugi žuti karton dobio Xabi Alonso.

PSG je bolje otvorio utakmicu u Parizu i prvu priliku imao je u 11. minuti kada je Edison Cavani ubacio u kazneni prostor, a Blaise Matuidi dobro pucao glavom, ali je Thibaout Courtois bio spreman. PSG je u nastavku imao još dvije izgledne prilike, no belgijski vratar je odlično reagirao na udarce Zlatana Ibrahimovića u 13. i Cavanija u 33. minuti. Gosti u prvih 45 minuta nisu pokazivali previše želje za igru prema naprijed, no ipak su postigli pogodak u 36. minuti. Bio je to i jedini udarac Bluesa prema vratima francuskog prvaka u prvom dijelu. Zanimljivo, u akciji su sudjelovali braniči Chelsea. John Terry je ubacio pred gol, Gary Cahill je petom produljio loptu, a Branislav Ivanović glavom svladao Salvatorea Sirigua.

PSG je u drugom dijelu zaigrao odlučnije i takva igra se isplatila već u 55. minuti kada je Cavani izjednačio. Matuidi je sjajno ubacio, a Urugvajac zabio glavom svoj šesti pogodak u Ligi prvaka ove sezone. Četiri minute kasnije PSG je mogao i do vodstva. Ibrahimović je sjajno probio englesku obranu i pucao, no Courtois je odlično obranio. Na odbijanac je natrčao Lavezzi i opalio, no lopta je pogodila Azpilicuetu ispred praznog gola. Možda i najbolju priliku na utakmici imao je Cavani u 81. minuti, no pucao je pored gola. U sudačkoj nadoknadi zaprijetio je i Ibrahimović, no sjajni Courtois je još jednom obranio.

PSG je ovom utakmicom produžio niz bez domaćeg poraza u Europi na 33 utakmice. PSG i Chelsea su međusobno igrali i prije godinu dana, ali u četvrtfinalu. PSG je u Parizu slavio 3:1, dok je Chelsea u Londonu dobio 2:0 i zbog više golova u gostima prošao dalje.

U Lavovu je odigrana utakmica praktički bez pravih šansi. Favorizirani Bavarci uputili su dva udarca u okvir vrata, a igrači Šahtara samo jedan. U vrlo slabom prvom poluvremenu najbolju priliku je propustio Müller u 31. minuti kada je njegov udarac iz blizine otišao iznad grede. U drugom dijelu se nastavila 'uspavanka' sve do 65. minute kada je igrač Bayerna Xabi Alonso u svom stotom nastupu u Ligi prvaka neoprezno dobio drugi žuti karton zbog prekršaja nad Alexom Teixeirom. Unatoč brojčanoj prednosti Šahtar nije uspio priprijetiti Manuelu Neueru, dok se Bayern orijentirao uglavnom na obranu. Hrvatski reprezentativac Darijo Srna odigrao je cijeli susret za Šahtar i dobio žuti karton u 39. minuti.

 

Hina