Spasitelj Dinama: Vahid Halilhodžić sjeda na klupu?

Dinamo, Zdravko Mamić, GNK Dinamo, Liga prvaka, Dinamo, Dinamo, Dinamo, Vahid Halilhodžić, UEFA, dinamo zagreb, financijski problemi
Predstavnici Dinama jučer su se sastali s Vahidom Halilhodžićem (58), bivšim trenerom Lillea, PSG-a i nekadašnjim izbornikom Obale Bjelokosti. Prvi kontakt uspostavljen je prije nekoliko dana kad je Zdravkov sin Mario Mamić bio na utakmici između BiH i Katra u Sarajevu te razgovarao s Vahidom.
- Da, Mamići bi htjeli Vahida za trenera. Pregovaraju već nekoliko dana - potvrdio nam je izvor blizak Vahinoj obitelji.
Bivši izbornik “slonova” odmara se na Makarskoj rivijeri, prenosi 24.sata.hr.
- Sve me pitajte, samo ne o Dinamu. Nemam nikakvih komentara - rekao je Vaha i dodao kroz smijeh:
- Ali vama može puno značiti ovo moje ‘nemam komentara’.
Vahid je bez posla pola godine, otkad je dobio otkaz u Obali Bjelokosti.
- Žele ga mnogi klubovi, ali i reprezentacije. Dinamo sigurno neće pogriješiti ako ga uzme - kazao je naš izvor i nastavio:
- Prije par godina, dok je vodio PSG, s njim su na pregovore dolazili predstavnici Reala. Dakle, Dinamo bi mogao imati trenera kojeg je želio i najveći klub na svijetu.
Najveće uspjehe u trenerskoj karijeri Halilhodžić je napravio u Francuskoj. S PSG-om je 2004. osvojio francuski kup, a s Lilleom je 2001. igrao Ligu prvaka. U toj sezoni na klupi Lillea dvaput je igrao protiv velikog Manchester Uniteda. Kod kuće ga Alex Ferguson nije nadmudrio, bilo je 1-1, a na Old Traffordu je  Beckham zabio u sudačkoj nadoknadi za pobjedu Uniteda. U PSG-u je trenirao i nekadašnjeg najboljeg igrača na svijetu, Ronaldinha.
Vaha je prije 30-ak godina bio blizu prelaska u Dinamo, ali tad je ovaj sjajni centarfor iz Veleža otišao u Nantes. Možda će bolje sreće biti ovaj put.