Španjolska uvalila 'petardu' Makedoncima

reprezentacija BIH, Safet Sušić Pape, Hrvatska nogometna reprezentacija, Euro 2016, kvalifikacije za ep 2016., nogomet, nogomet, Europsko prvenstvo, nogomet, Euro 2016, kvalifikacije za ep 2016.
Španjolska reprezentacija oporavila se nakon katastrofalnog Svjetskog prvenstva te poraza od Francuske u prijateljskoj utakmici uvjerljivo slavivši na početku kvalifikacija za Euro 2016. godine.

Aktualni europski prvak stigao je do prve pobjede u skupini C pobijedivši u Valenciji Makedoniju 5:1. Furija nije imala nikakvih problema protiv nedoraslog protivnika lako ga svladavši s pet različitih strijelaca.

Španjolska bez Diega Coste te Piquea i Torresa uz pomoć mladih snaga prikazala je onakav brzi nogomet, koji joj je donio velike uspjehe, a utakmicu je riješila u razmaku od samo dvije minute. Sergio Ramos je donio vodstvo u 15. minuti realiziravši jedanaesterac, a u 17. na 2:0 je povisio debitant Paco Alcacer. Nadu gostima dao je Ibraimi smanjivši s bijele točke na 2:1-

Alcacer je imao večer iz snova te je uz prvijenac ostvario i asistenciju za treći gol. kojeg je u prvoj minuti sučeve nadoknade prvog dijela zabio Sergio Busquets. Ako je postojalo neizvjesnosti, iste više nije bilo nakon 50 minuta kad je već bilo 4:1, a strijelac je bio David Silva, koji je zabio lijevom nogom iz kaznenog prostora u suprotni kut.

Za 'petardu' se pobrinuo Pedro postavši konačni rezultat u 91. minuti, a Španjolska je prvi put nakon 2011. i utakmice s Lihtenštajnom (6:0) zabila pet golova na utakmici.

 

Rezultati :

Skupina G: Rusija - Lihtenštajn 4:0, Austrija - Švedska 1:1, Crna Gora - Moldavija 2:0.

Skupina C: Luksemburg - Bjelorusija 1:1, Španjolska - Makedonija 5:1, Ukrajina - Slovačka 0:1.

Skupina E: Estonija - Slovenija 1:0, San Marino - Litvanija 0:2, Švajcarska - Engleska 0:2.