Španjolska u šoku: Prekidaju se sva nogometna natjecanja, Primera bez prvaka?!

08.05.2015

Barcelona i Real Madrid uzimaju gotovo polovicu svih prihoda od tv-prava. Španjolski nogometni savez i španjolska Vlada u ...

... sukobu s oko preraspodjele novca od TV prava, prenosi britanski BBC. Zbog spomenutog sukoba španjolski nogomet mogao bi se u potpunosti prekinuti, tj., sudeći po Savezu, sva natjecanja će od 16. svibnja nadalje biti suspendirana, javlja Jutarnji.hr.

Priča je započela s inicijativom Vlade koja je odobrila novi zakon o kolektivnim pregovorima za TV prava. Zakon poduprie udruga Nacionalna profesionalna nogometna liga, koja je već krenula s akcijom da se suspenzija nametnuta od strane španjolskog nogometnog saveza ukine.

Trenutno je stanje u ligi takvo da dva vodeća kluba, Barcelona i Real Madrid uzimaju gotovo polovicu svih prihoda od tv-prava, budući da sami o njima pregovaraju. Naravno, ostatak lige nije presretan takvom podjelom i zbog toga je došlo do ovog zakona, nezadovoljstva Saveza i suspenzije. Što ne znači da se stvari neće izgladiti do 16. svibnja - ipak je prevelik ulog (čitajte: novac) u igri.

loading...