Špaco: Ibričić je bolji od Savičevića i Sliškovića!

Senijad Ibričić, Hajduk, Senijad Ibričić, Hajduk, Senijad Ibričić, Hajduk, Senijad Ibričić, Hajduk

– Ibro, moraš dati gol, a onda će sve biti lakše – savjetovao je Grdović najboljeg igrača bijelih.

U zrakoplovu nije pjevao, čuva se za let nakon utakmice. Ipak, nije izdržao, na uho nam je zapjevao novu pjesmu o Hajduku, u kojoj pjeva o bodulima i vlajima, a koja će biti predstavljena uskoro, u sklopu proslave stotog rođendana bijelih. Naravno, svi su virili u Grdovićevu tetovažu, Hajdukov grb.

I zezali ga kako će ubuduće u Zagrebu morati pjevati u dugim rukavima. Uoči važne utakmice, povijesne za Hajduk, često se spominje ime Senijada Ibričića. Osim što je ključan igrač bijelih, priča se samo o tome odlazi li ili ne. Čak je i službeni Hajduk javno kazao da je Galatasaray za njega spreman iskrcati milijune. Trener bijelih Stanko Poklepović, koji je u svojoj karijeri vodio niz iznimnih igrača, iznio je zanimljivo mišljenje.

– Ne bih ga prodavao, Ibričić vrijedi 20 milijuna eura. Igra bolje od Savičevića i Sliškovića, koje sam trenirao! Jer, on se vraća po loptu, uzme je, a njima je lopta morala dolaziti – rekao je Poklepović.

A Ibričić se vragolasto smije, čeka utakmicu, čeka rođenje malene Lejle.

– Neću ništa govoriti prije utakmice, to mi donosi sreću – kratko će ljubimac splitske publike.

U Hajdukovu taboru vlada optimizam, nitko ne vjeruje da bi mogli propustiti 4:1 iz prve utakmice. Igrače je nakon dolaska u Bukurešt oduševio Miran Pelivan Mrki, trogirski mesar, član Hajdukova Nadzornog odbora. Nekadašnji prvak u obaranju ruke ogrnuo se bijelim navijačkim plaštom. Neodoljivo je podsjećao na golemog Boba Sappa.

– Velik je on, ali ja sam jači na ruku. Kao što je Hajduk jači od Uniree – govorio je Mrki.

Preuzeto sa www.vecernji.hr