SP Brazil: Objavljen popis kandidata za 'Zlatnu loptu'

zlatna lopta, FIFA, Svjetsko prvenstvo u Brazilu, nogomet, zlatna lopta
Prema očekivanju, listom dominiraju igrači iz reprezentacija koje su stigle do finala, pa su na njoj četiri Nijemca i tri Argentinca. Od Nijemaca kandidati za "Zlatnu loptu" su Mats Hummels, Toni Kroos, Philipp Lahm i Thomas Mueller, a od Argentinaca Angel Di Maria, Javier Mascherano i Lionel Messi.

Među kandidatima su i najbolji brazilski igrač Neymar, Nizozemac Arjen Robben i Kolumbijac James Rodriguez, koji sa šest pogodaka i dalje predvodi ljestvicu strijelaca.

Dobitnik "Zlatne lopte" bit će objavljen nakon nedjeljnog finala, a o tome tko će to biti odlučit će Tehnička skupina FIFA-e koju predvodi Jean-Paul Brigger, a u njoj su još Gerard Houllier, Raul Arias, Gabriel Calderon, Ricki Herbert, Abdel M. Hussein, Ka Ming Kwok, Ioan Lupescu, Gines Melendez Sotos, Tsuneyasu Miyamoto, Sunday Oliseh, Mixu Paatelainen, Jaime Rodriguez i Theodore Whitmore.

FIFA je objavila i nominirane vratare za nagradu "Zlatne rukavice", a među trojicom kandidata su oba finalista, Argentinac Sergio Romero i Nijemac Manuel Neuer, te Kostarikanac Keylor Navas.

DOSADAŠNJI DOBITNICI "ZLATNE LOPTE":

1982 - Paolo Rossi (Italija)

1986 - Diego Maradona (Argentina)

1990 - Salvatore Schillaci (Italija)

1994 - Romario (Brazil)

1998 - Ronaldo (Brazil)

2002 - Oliver Kahn (Njemačka)

2006 - Zinedine Zidane (Francuska)

2010 - Diego Forlan (Urugvaj)

Hina