Šokantna priča nogometaša u zarobljeništvu: ‘Želim se ubiti’

zahir belounis, nogometaš, katar, zatvor
Katar, domaćin nogometnog SP-a 2022. godine, proteklih se mjeseci našao na udaru zbog skandala s ‘modernim robovima', odnosno nepalskim radnicima kojima katarske vlasti obećavaju zaradu, no u konačnici im oduzmu dokumente i ne plaćaju ih.

Pravu agoniju u toj zemlji prolazi i 33-godišnji nogometaš Zahir Belounis, koji se našao u sporu sa svojim bivšim klubom zbog neisplaćenih plaća, a Katar ga drži u zarobljeništvu te mu ne želi izdati izlaznu vizu dok ne odbaci tužbu protiv kluba.

"Osjećam se kao talac. Izgubio sam slobodu, a nisam napravio ništa loše. Imam dovoljno dokaza i ne govorim protiv ove zemlje, no postoje ljudi koji nisu iskreni. Imam suprugu i dvije kćeri o kojima brinem, a nikoga nije briga što sam bez plaće gotove pune dvije godine. Život mi je postao noćna mora. Pokušavam biti najbolji otac što mogu, ali nakon što uspavam djecu, plačem kao malo dijete. Ubili su me iznutra i proganjaju me crne misli", izjavio je prije mjesec dana CNN-u Belounis, kojem je tada Katar obećao da će ga uskoro pustiti iz zemlje, no to se još nije dogodilo i njegovo psihičko stanje je toliko loše da razmišlja o samoubojstvu.

Tražio je pomoć Katarskog nogometnog saveza i nije ju dobio, a nije pomogao niti francuski predsjednik François Hollande, koji ga pokušava izbaviti iz zemlje. FIFA nije previše zainteresirana za ovu priču.

Ovu tužnu priču prati CNN-ov novinar James Masters, koji je u utorak na Twitteru prenio dijelove razgovora s utučenim Belounisom.

"Osjećam se jako loše. Želim se ubiti, ne mogu više ovako. Prodao sam sve što sam imao. Spavam sa suprugom na madracu u praznoj kući. Djeca ne znaju što se događa", napisao je Masters i dodao da je uvjeravanje čovjeka da si ne oduzme život najteža stvar koju je napravio u životu.

Srijeda je novi ‘dan D' za Belounisa jer će na sastanku s katarskim i francuskim predstavnicima ponovno pokušati ishoditi izlaznu vizu i zauvijek pobjeći iz ove mučne priče.

|101 Great Goals|B.K.