Sochaux sa velikom pozornošću dočekuje Velež

I to ne samo one bosanskohercegovačke, već i Francuske. Ako su nogometaši Veleža bili nepravedno podcijenjivani od pojedinih medija, onda su zato sada dobili najbolju moguću satisfakciju, a i najveću koju bilo koji igrač u BiH želi. Tako je stranica Sochauxa, kluba koji će ove sezone igrati grupnu fazu Europske lige posvetila posebnu pažnju Veležu i predstavila ga na najbolji mogući način.

U uvodu teksta istaknuta je bogata tradicija kluba, ali isto tako ne manje važna činjenica da su u Veležu ponikli Ivan Ćurković i Vahid Halilhodžić, koji su obilježili u svoje vrijeme francuski nogomet. Osim toga, istaknuto je da sutra protiv Sochauxa igra klub u kojem je ponikao i nogometnu afirmaciju stekao i Blaž Slišković.

Sigurno da je velikom interesu za sutrašnju utakmicu doprinio i Mehmed Baždarević, koji je bio igračka legenda ovog kluba, a i sada je trener. Istaknuto je da je sadašnji trener Veleža Mirza Varešanović u sezoni 1995/96 nosio dres Bordoa, u kojem su tada igrali Zidan, Lizarazu, Dugary i koji je upravo te sezone imao velikih europskih uspjeha.

fkvelez.ba / hercegovina.info