FOTO  Smajić u 90. minuti donio pobjedu Slobodi protiv Sarajeva

Smajić u 90. minuti donio pobjedu Slobodi protiv Sarajeva

Iako su Tuzlaci imali terensku inicijativu, prvi su mrežu zatresli gosti. U 32. minuti Edis Smajić je na oko 25 metara od svog gola izgubio loptu u duelu s Rifatom Kapićem, koji je odmah poslao lijevo prema Amaru Rahmanoviću. Ovaj je bez oklijevanja, s oko 18 metara, opalio ljevicom, a lopta je ispod grede ušla u mrežu - 0:1.

U 45. minuti Antonio Vidović je mogao izjednačiti, ali je sjajno intervenirao golman Sarajeva, Vladan Kovačević.

U drugom poluvremenu Sloboda je krenula na sve ili ništa. Redale su se akcije ispred 16-erca gostiju, a u 54. minuti rezultat je izjednačen.

Na lijevoj strani Muharem Čivić se "prošetao" pokraj Darka Lazića i Amara Rahmanovića, a zatim je prevario i golmana Kovačevića, poslavši loptu desno od njega u suprotni kut gola - 1:1.

Domaći su mogli povesti u 58. minuti, nakon prodora Perice Ivetića na lijevom krilu, pronašao je u sredini Smajića koji je s dva metra udaljenosti promašio loptu.

U trenutku kada se očekivalo da će susret završiti podjelom bodova, Tuzlaci su, u prvoj minuti sudačke nadoknade postigli gol za pobjedu.

Sa svoje polovine terena Amar Pršeš je poslao dugu loptu na lijevu stranu. Toni Livančić je samo proslijedio u sredinu, gdje je Smajić zahvatio tek toliko da joj promijeni smjer i prevari golmana Kovačevića, koji snosi krivicu za ovaj gol.

Fena, Foto FENA/Miroslav Petrović