Službeno: "Vječni" Bilićev pomoćnik Nikola Jurčević novi trener Dinama!

Dinamo, NIKOLA JURČEVIĆ
Nikola Jurčević novi je trener Dinama! Svog bivšeg igrača i nekadašnjeg hrvatskog reprezentativca klub iz Maksimirske 128 imenovao je nasljednikom Marija Cvitanovića.

Tri poraza u 20 dana presudili su Cvitanoviću koji je sam podnio ostavku nakon što je postao prvi trener Dinama koji je izgubio od Lokomotive. U potrazi za novim trenerom iskristalizirala su se tri imena, uz Jurčevića u konkurenciji su bili i trener Dinamove druge momčadi Igor Jovićević te bivši hrvatski izbornik Ante Čačić. Izbor je na koncu pao na Jurčevića pred kojeg je stavljen imperativ osvajanja naslova prvaka nakon što je Rijeka prošle sezone zaustavila Dinamov niz na 11 titula u nizu. Također, od Jurčevića će se tražiti i (minimalno) plasman u skupine Europske lige nakon što se Dinamo s Cvitanovićem osramotio protiv albanskog Skenderbeua i ispao u play-offu tog natjecanja prošlog ljeta.

Po prvi put nakon 13 godina Jurčević će se okušati u ulozi trenera prve momčadi nekog kluba.

Jurčević je trenersku karijeru započeo u sezoni 2002./2003., prvi klub kojeg je trenirao bio je Zagreb, a potom je preuzeo baš - Dinamo.

S Dinamom je osvojio Kup i Superkup, vodio ih je u 55 utakmica
U sezoni 2003./2004. s Modrima je osvojio Kup, osvojivši taj trofej zahvaljujući pogotku u gostima protiv Varteksa (u prvoj utakmici u Varaždinu je bilo 1:1, a u uzvratu na Maksimiru 0:0). Na početku te sezone Jurčević je s Dinamom osvojio i Superkup svladavši Hajduk sa 4:1, da bi godinu dana kasnije, u borbi za isti taj trofej, izgubio na Poljudu s 1:0.

Ukupno je u tom prvom mandatu Jurčević vodio Dinamo u 55 utakmica od čega je 36 bilo u HNL-u, osam u Kupu, dvije u Superkupu te devet u Europi.

Imao je potom kratke epizode u Austriji Salzburg i Slaven Belupu, a onda je prihvatio poziv Slavena Bilića kojem je punih šest godina bio pomoćnik u reprezentaciji Hrvatske.

Nakon Eura 2012., Jurčević za Bilićem odlazi i u Lokomotiv Moskvu, zatim i u Bešiktaš te West Ham koji ih je otpustio prije četiri mjeseca.