Službeno: El Clasico odgođen zbog kaosa u Kataloniji

odgođena utakmica, real, barcelona

Nogometni savez Španjolske odlučio je da se utakmica Barcelona - Real, koja se trebala igrati iduće subote, odgađa do daljnjeg. Natjecateljska komisija Saveza odluku o odgodi donijela je "uzimajući u obzir izvanrednu situaciju koja se događa u Kataloniji."

Barcelona i Real mogu sami dogovoriti novi termin

Savez poziva Barcelonu i Real da u dogovoru sami predlože alternativni datum u kojem bi se igrao El Clasico i poručuje im da će, ako to ne naprave do ponedjeljka u 10 sati, Natjecateljska komisija sama odrediti termin odigravanja utakmice, piše index.hr.

Odbačen zahtjev La Lige da se zamijene domaćinstva

Istom prilikom objavljeno je i kako je odbačen zahtjev La Lige da se ovaj derbi ipak odigra u predviđenom terminu, ali tako da Barcelona i Real zamijene domaćinstva pa da u listopadu domaćin jednog od najvećih svjetskih derbija bude Real, a onog u ožujku iduće godine Barcelona.

https://twitter.com/rfef/status/1185125694839414784?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1185125694839414784&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.index.hr%2Fclanak.aspx%3Fid%3D2124972

Barcelonu, kao i cijelu Kataloniju, paraliziraju veliki prosvjedi zato što je španjolski Vrhovni sud na kazne dugotrajnog zatvora osudio organizatore referenduma o neovisnosti Katalonije održanog prije dvije godine. U toj pokrajini sprema se i generalni štrajk.

Protiv igranja El Clasica u Barceloni su Savez, La Liga, ali i Vlada Španjolske

Španjolski nogometni savez i La Liga već ranije se službeno poručili kako ne žele da se meč igra u Barceloni. Vodstvo obje institucije španjolskog nogometa ne dopušta da u takvoj situaciji, kada je Katalonija na nogama zbog odluka službenog Madrida, u buntovnu pokrajinu dolazi omraženi simbol glavnog grada Španjolske.

Koliko se ovo ozbiljno shvaća govori i to što je Vlada Španjolske prije dva dana priopćila da se protivi odigravanju El Clasica u Barceloni. Najveći derbi trebao se igrati tek za osam dana, ali procjena je da buna u Kataloniji do tada još neće prestati.