Sloboda bolja od Borca, Sarajevo u finišu do pobjede nad Zvijezdom, Velež poražen na domaćem terenu

Jedini pogodak na utakmici postigao je Mujić u 38. minuti i Banjalučanima nanio prvi poraz u proljetnom dijelu prvenstva.

Važnu pobjedu ostvarilo je Sarajevo, koje je na Koševu svladalo Zvijezdu sa 2:1. Gosti iz Gradačca su nakon prvog poluvremena imali prednost od 0:1, a pogodak je postigao Hamzić u 45. minuti. Na 1:1 poravnao je Šćepanović u 59., a pobjedu Sarajevu donio je Muharemović u posljednjoj minuti. Isti igrač je u 83. minuti imao priliku da postigne pogodak, ali je njegov udarac sa bijele tačke odbranio golman gostujuće ekipe Smajić.

Gostujuće pobjede u 24. kolu ostvarili su nogometaši Rudara, Leotara i Širokog Brijega.

Širokobriježani su slavili u Zvorniku protiv Drine sa 2:0 golovima Ivankovića (14.) i Ćorića (52.), dok je Rudar savladao Budućnost u Banovićima sa 3:1. Strijelci za ekipu iz Prijedora bili su Dorić (50.) i Kantar (61., 69.), dok je Sliško postigao jedini gol za Budućnost u 28. minuti.

Leotar je sa 2:0 slavio u Vrapčićima protiv Veleža, a strijelci su bili Kujundžić (38.) i Vranešević (68.).

Jedini remi zabilježen je u Lukavici, gdje su Slavija i Travnik odigrali 1:1. Slavija je povela u 74. minuti golom Radanovića, a konačnih 1:1 postavio je Mujakić u 90. minuti.

Susret Zrinjski - Olimpic počinje u 19.30, a Čelik - Željezničar u 20 sati.

(Fena)