Slišković: Sve osim osvajanja tri boda neuspjeh je za Zrinjski

press konferencija

Bez obzira na kvalitetne predstave bijeljinskog tima u posljednje vrijeme, Zrinjski je u ovoj utakmici favorit, a mogući gubitak dva ili tri boda izabranicima Blaža Sliškovića najvjerojatnije bi raspršio i posljednje snove o obrani titule prvaka.

Dvije prilike propustili su plemići da se bodovno približe Sarajevu. Prva je propuštena porazom od Širokog Brijega na Pecari, a proteklog vikenda plemići su na gostovanju kod Mladosti propustili realizirati jedanaesterac u sudačkoj nadoknadi. No, danas je "na rasporedu" Radnik.

Imperativ pobjede

- Sama činjenica o neporaženosti Radnika u ovom dijelu prvenstva dovoljno govori da se radi o kvalitetnoj ekipi koja u posljednje vrijeme igra čvrsto, a kada im se ukaže prilika, znaju iskoristiti svoju kvalitetu prema naprijed. Moramo biti veoma oprezni. Imaju dobre igrače u napadačkom dijelu, koji su veoma brzi, s Đurićem koji odrađuje taktički veliki dio posla.

S obzirom na značaj bodova u ovom trenutku za nas, nama se nameće imperativ pobjede i sve osim osvajanja tri boda bio bi neuspjeh. Očekujem tešku utakmicu - poručio je na konferenciji za novinare trener Zrinjskog Blaž Slišković.

Trener Mostaraca osvrnuo se na utakmicu u Kaknju gdje je Ivan Čurjurić u sudačkoj nadoknadi promašio jedanaesterac i tako propustio približiti Zrinjski na dva boda zaostatka za vodećim Sarajevom.

Prosuti bodovi vodećih ekipa

- Nakon utakmice u Doboju kod Kaknja, kada uzmemo jedanaesterac u sudačkoj nadoknadi, pa u 90. minuti primljen gol u Širokom Brijegu, to su tri izgubljena boda u posljednjim trenucima. S ta tri boda bili bismo na bod zaostatka za Sarajevo. No, s druge strane, treba biti iskren i reći kako je Sarajevo također neplanirano gubilo bodove. Sve u svemu, mislim da momčad nije uzdrmana.

S obzirom na sve probleme koje smo imali u ovom prvenstvu i veliki broj ozljeda, nekonstantnost igračkog kadra kada su u pitanju ozljede, drugo mjesto i bodovna prednost nad Širokim od 10 bodova, za nas je jedan solidan rezultat. Ne bih rekao dobar nego solidan, dobar rezultat je samo kad si prvi.

Analizirat ćemo sve na kraju prvenstva, vidjet ćemo što smo mogli, a što ne, koji su razlozi kikseva i podvući crtu te vidjeti je li ovo drugo ili eventualno prvo mjesto zadovoljavajuće ili smo mogli i više - komentirao je Slišković.

Večernji list BiH