Slišković: Nema kalkulacija, znamo da nam igra samo pobjeda

Prva stvar – Široki je kompletan. U kadar se vraća prvi topnik momčadi Mateo Roskam, a na raspolaganju je i Goran Zakarić koji se u utorak vratio s okupljanja mlade reprezentacije pod vodstvom novog izbornika Vlade Jagodića. - Svi su zdravi, svi u kombinacijama, rekao je Slišković, očito misleći samo na kadar, budući da njega već neko vrijeme muči viroza zbog koje je u utorak primio i infuziju.

- Nisam još ozdravio, pokušavam doći sebi za ovu završnicu prvenstva, očito, ova mi je utakmica najvažnija, dodao je.

Strateg Širokog ne očekuje otvorenu igru, niti s jedne niti s druge strane. - Sve ovisi kako će se utakmica otvoriti, jer ako netko rano zabije gol, utakmica može krenuti u neočekivanom smjeru. Ovako gledajući iz ove perspektive, bit će to taktička borba. Neće ni Sarajevo posebno napasti, a ako ih navijači ohrabre da se otvore, to će nam pružiti priliku zaigrati na kontre i polukontre. Na njima je u svakom slučaju pritisak domaćeg terena. Ulog je također jasan – treće mjesto uoči posljednja dva kola bit će s obzirom na raspored lako održati onomu koji zadovoljniji iziđe iz ovog duela.

- Očekujemo, prije svega, da možemo odigrati kvalitetno i nastaviti pozitivan niz (sedam pobjeda i remi i posljednjih osam utakmica), s tim da znamo da nemamo mogućnost kalkuliranja, jer nam remi za razliku od Sarajeva ne odgovara.

Tri su utakmice Široki i Sarajevo odigrali ove sezone, od čega dvije u Kupu - Široki je dva puta izlazio kao pobjednik, a jedan Kup duel završio je bez pobjednika. Slišković tada nije bio na klupi, no to su zasigurno podaci koji ga umiruju, to i činjenica da Sarajevo Širokog nije dobilo od 2007. godine. Pobjednički recept za nastavak niza vjeruje da zna, no jasno da ga nije htio otkriti.

- Moguće su neke izmjene u sastavu, i pozicijski i u kadru, ali naravno neću ih otkriti prije utakmice.

Wagner redovito zabija protiv Sarajeva

Wagner Santos Lago rado se prisjeti svih utakmica koje je u dresu Širokog igrao protiv Bordo tima. Zanimljivo, Brazilac je zabijao u šest od posljednjih sedam utakmica s Bordo timom.

- Jasno, znamo svi što nam znači ova utakmica. A po tradiciji na Koševu igramo dobro. Dobri rezultati iz prošlih sezone su prošlost, ali pomažu tako što nam daju nadu da i ovog puta možemo odraditi posao. Sarajevo je Wagner pratio u posljednje vrijeme, najsvježiji dojam mu je iz derbija s Plavima.

- Nije to bila neka utakmica, ni jedni ni drugi nisu napravili pet udaraca po golu, a Sarajevo, iako je kontroliralo igru, nije bilo konkretno. Što se tiče razvoja smog susreta, Brazilac zna što otprilike očekivati. - Njima paše i remi i zato vjeruje da će nas čekati da se otvorimo. Teren je velik na Koševu i otvara mogućnost kontri i polukontri, a s obzirom da u zadnje vrijeme dobro igramo, vjerujemo da to možemo iskoristiti. Idemo zabiti gol, ili koliko ih već bude trebalo.

Remi nam ne odgovara

Blaž Slišković dobro zna da je ovo utakmica bez prostora za kalkulacije. Pobjeda je jedini izbor za Široki Brijeg, želi li sam odlučivati o svojoj sudbini. U slučaju poraza, čekat će se ishod uzvrata finala Kupa, koji u slučaju konačnog trijumfa Željezničara nad Čelikom timu s pecare također može donijeti Europu.

- Očekujemo, prije svega, da možemo odigrati kvalitetno i nastaviti pozitivan niz (sedam pobjeda i remi i posljednjih osam utakmica), s tim da znamo da nemamo mogućnost kalkuliranja, jer nam remi za razliku od Sarajeva ne odgovara, rekao je Slišković.

Varešanović: Ovo nam je meč lopta

Sarajevo je veći dio sezone trećeplasirana momčad prvenstva i Bordo tim to namjerava i ostati. S tim se ne žele složiti Širokobriježani koji će u današnjem derbiju tražiti pobjedu i zajamčeno mjesto u europskim natjecanjima.

Sarajevo ove sezone nije dobro prolazilo u duelima sa Širokim, dva je puta poraženo, jednom je upisan remi, što su treneru Mirzi Varešanoviću dobro poznate činjenice. Upravo je to dodatni motiv.

- Široki Brijeg od dolaska Bake Sliškovića igra sjajno. Posljednjih osam kola upisali su sedam pobjeda i jedan remi. Ipak, bez obzira na to, imamo snage, a i posljednji naši rezultati daju nam za pravo nadati se pobjedi, rekao je šef struke tima s Koševa, dodavši da ne bježi od uloge favorita. Ono što Varešanovića može zabrinuti raspoloživi je igrački kadar. Tim s Koševa nastupit će poprilično oslabljen u ovom susretu, jer u kombinacijama danas neće biti ozlijeđenog Edina Pehlića i kartoniranog Emira Obuće.

- Pehlić je izgubljen do kraja sezone, dok će Obuća morati odraditi žute kartone. Svi ostali su spremni za ovu najvažniju utakmicu, rekao je Varešanović, još se jednom vrativši na važnost ovog susreta: Ovo nam je meč lopta na Koševu. Znamo i to da Široki Brijeg nismo pobijedili od 2007. godine i krajnje je vrijeme da to sada učinimo.

Istaknuo je Wagnera kao najopasnijeg pojedinca u timu Širokog, ali nije zaobišao ni kapetana Šilića, kao ni Gorana Zakarića, koji je prije nekoliko dana potpisao dugogodišnji ugovor sa zagrebačkim Dinamom.

Izvor: Dnevni list