Slišković: Bodovi su nam neophodni u borbi za titulu

sliskovic

Nakon dva derbija, protiv Željezničara i Sarajeva, u kojima su ostvarili neriješene rezultate. Bodovi su neophodni u ako želimo titulu, izjavio je trener Plemića, Blaž Slišković.

Na stadionu pod Bijelim Brijegom u subotu gostuje četvrtoplasirani Radnik.

"Radnik je manje atraktivan, ali jednako kvalitetan i opasan, kao što su to Sarajevo i Željezničar. Bijeljinci imaju jednu kvalitetnu ekipu koja je motorički dosta aktivna. Igraju nogomet koji može iznenaditi svakog protivnika, također imaju dobru kontru. Pogledao sam par posljednjih utakmica Radnika, i vidio način kako igraju, i sigurno nam neće biti nimalo lagana utakmica", kazao je trener Zrinjskog Blaž Slišković i dodao:

"Ne treba ništa govoriti o tome što i kako će biti teško, jer nemamo 4-5 igrača koji su do ovog trenutka bili "standardni", ali mi imamo 22 podjednako kvalitetna igrača. Neke igrače koji mogu igrati na par pozicija tako da ćemo iskombinirati jedan sastav za koji smatramo da može odigrati kvalitetno, vjerujem da ćemo mi diktirati tempo i igru, te iz takve igre stvoriti što veći broj prilika, poboljšati efikasnost, jer u posljednje dvije utakmice stvorili smo nekoliko prilika, ali ih nismo realizirali. Očekujem prije svega tešku utakmicu, ali s obzirom da igramo kući i bodovi su nam neophodni u ovom trenutku kako bi ostali u trci za prvo mjesto, vjerujem da ćemo to i ostvariti".

Nakon remija Zrinjskog na Koševu, Željezničar je domaćom pobjedom protiv Krupe preuzeo prvo mjesto.

"Mi i dalje imamo jedan cilj, a to je obrana titule prvaka. Tako ćemo se postaviti do kraja natjecanja. Ovaj tjedan smo radili na analiziranju protivnikovih mana i kvaliteta kako bi napravili jednu igru koja će im "nanijeti štetu", odnosno naša kvaliteta mora doći do izražaja, ja vjerujem u momke i siguran sam da svaki igrač koji istrči da će dati svoj maksimum, i na kraju ćemo vidjeti rezultat. Psihološki mi i dalje smo pod dojmom da moramo maksimalno kvalitetno odigrati svoje utakmice i osvajati bodove, a ne oslanjati se na druge rezultate, to nas u ovom trenutku ne zanima. Idemo iz utakmice u utakmicu, i što osvojimo više bodova, to su nam onda veći izgledi da na kraju budemo prvaci", poručio je Slišković.

Zbog tri žuta kartona protiv Radnika neće nastupiti Pero Stojkić, Slobodan Jakovljević, Mario Barić i Jasmin Mešanović, a zbog ozljede u kadru nisu Daniel Graovac i Zvonimir Blaić, pod znakom pitanje je nastup Ognjena Todorovića.