Slavni Baka Slišković dobio najveći aplauz pa razočarao obožavatelje

baka sliskovic
Naravno, to je i mogućnost za brojne ćakule o tome koliko tko zna i može.

Najveći aplauz je dobio Blaž Slišković, nezaboravni velemajstor nogometa, posebno omiljen u Splitu premda je nekim svojim nestašlucima znao i naljutiti navijače Hajduka. Na primjer, kad nije otputovao u Novi Sad 'jer vjetar jako puše i žena mi se boji ostati sama' ili kad je u Arkadi cijelu noć kartao pa nije bio sposoban za igru ili...

Bilo je toga mnogo, baš kako su navijači Veleža poručili:

- Kupili ste velikog igrača, ali ste dobili i velikog belaja.

Slišković je u neku ruku razočarao gledatelje, jer nije zaigrao za selekciju Kaurija, nego je ostao na klupi, pišu Sporske novosti.

- Ne mogu više, plašim se da će mi puknuti mišić ili noga, u godinama sam kad se moram čuvati. Eto, jedino mogu otpozdravljati...

No, momčad Kaurija je pobijedila, po treći put osvojila turnir 'četiri kafića', koji se inače igra i u spomen na Dina Petrinovića, autora tih događanja (poginuo je na putu prema Berlinu uoči otvorenja svjetskog prvenstva 2006., odnosno utakmice Brazil - Hrvatska).

Najatraktivniji - Perišić i Tomasov

Pobjeda izabranika tandema Merčep-Parlov ipak nije bila očekivana, jer su za Vanillu igrali znatno poznatiji i moćniji nogometaši. Zato je titulu najboljeg igrača odnio Ivica Mornar, bivši igrač Hajduka i nekoliko poznatih europskih klubova, jer je kao red da taj trofej ponese netko iz pobjedničke momčadi. No, svi su vidjeli da su najbolji, najatraktivniji bili igrači Vanille Ivan Perišić, miljenik navijača Hajduka i Marin Tomasov, sad omraženi lik kod splitske publike.

Tomasov je odigrao dvije utakmice u velikom stilu, postigao je i najviše golova (4), igrao je nezadrživo i zaista je ružno što je prigodom predstavljanja dočekan sa zvižducima i uvredama. U stvari, negodovanje su navijači Hajduka trebali uputiti na adresu uprave Bijelih, koja se ne samo odrekla usluga Tomasova, nego su ga čak ispratili s odštetom, navodno u visini 300.000 kuna, a da od transfera nisu dobili ni centa. I sad kad Tomasov u dresu Rijeke doslovno briljira, pa je proglašen i za najboljeg igrača HNL-a (izbor kapetana prvoligaša!), zaista se može konstatirati kako je taj kiks s tretmanom Tomasova vjerojatno najštetniji potez uprave Hajduka otkako je krenuo ovaj novi val upravljanja klubom.

Ali, dobro ta zamjena Mornar - Tomasov, to jest dodjela trofeja ne može umanjiti sjajnu sliku turnira. Moglo se Mornaru dati priznanje s nekom drugom podlogom. I lani se dogodilo slično, isforsirano je za najboljeg igrača turnira proglašen Kukoč, koji je igrao sjajno, ali ne i najbolje. A priznanje mu je dodijeljeno u inat HNS-u, Kukoč je naime nastupao u dres na kojem je bio prekriženi znak Hrvatskog nogometnog saveza.

Ibro se ponudio Hajduku

Pokal za pobjednika turnira podigao je Senijad Ibričić, kojega većina splitske publike voli, ali ga rukovodstvo Hajduka baš i ne cijeni. I ovaj put je Ibro iskoristio medije kako bi ponovi da je 'potpuno slobodan igrač', te kako bi se 'rado vratio u Poljud, naravno kao igrač'. No, ne nudi se Bijelima samo Ibričić, nego se javio i Ante Vukušić, nekadašnji 'sinjski dijamant', koji je također slobodan, pa preporuča svoje golgeterske sposobnosti iz prošlosti.

Ivan Perišić, sad prvotimac milanskog Intera i standardni reprezentativac Hrvatske godinama je nepreželjan kod navijača Hajduk, on je također jedan od simbola promašaja sportske politike Bijelih. Perišić stalno dolazi na turnir 'Četiri kafića', ovog puta je došao doslovno u zadnji čas...

- Imao sam neke probleme s ozljedama, ali uspio sam sve sanirati u protekla tri-četiri dana. Zvali su me, ispoštovao sam to. Volim mali balun i igrat ću to dokle god budem mogao.