Slavko Brekalo vrlo brzo postao miljenik navijača Viteza

Slavko Brekalo, NK Vitez
Ovaj stasiti srednji branič u Vitezu je na posudbi, a poštenim odnosom prema treningu, igri, suigračima...vrlo brzo je pridobio nepodijeljene simpatije svih struktura kluba i brojnih navijača.

Brekalo je školovan igrač, prošao je sve selekcije NK Širokog, bio je standardni u svim mladim reprezentativnim selekcijama BiH, vrhunski je profesionalac, pa pomalo i čudi da su se Širokobriježani , bar za jednu sezonu, „odrekli" Brekala koju sada, na opće zadovoljstvo, odrađuje u Vitezu.

„Splet je to raznih okolnosti, no ja sam sada sretan i zadovoljan. Dolaskom u Vitez bio sam iznenađen dobrom organizacijom kluba, kvalitetom momčadi, korektnošću s kojom sam prihvaćen, zadovoljan sam svojim igrama, no mislim da i ja i momčad možemo još i više i bolje. Sve ću dati od sebe da pomognem Vitezu izboriti što bolju poziciju na prvenstvenoj ljestvici, a tako ću pomoći i sebi. Naime, jasno je da samo dobrim igrama mogu izboriti povratak u svoj matični klub, a rečeno mi je da su zadovoljni mojim igrama u Vitezu, da tako nastavim, jer se na mene od ljeta najozbiljnije računa", kaže vrijedni i skromni Brekalo kojega su navijači Viteza prihvatili „od prve". Jer, već nakon nekoliko treninga i prvih utakmica vidjela se kvaliteta koju ovaj „nebeski skakač" ima, vidjela se profesionalnost, srčanost koju unosi trenirajući i igrajući za svoj novi klub.

„Lijep je osjećaj kada te navijači podržavaju, cijene tvoj rad, igru, odnos prema igri i suigračima. To meni daje novu snagu, obvezu, maksimalnim zalaganjem odužiti se vjernim navijačima i klubu u kojemu sam izvrsno primljen i gdje imam priliku igrati i ako Bog da zaslužiti povratak u svoj Široki", kaže Brekalo i dodaje kako se raduje odlasku na osmodnevne pripreme u Međugorje. „Znam da mi nitko neće zamjeriti ako kažem da je to moja topla Hercegovina. U Međugorju ćemo, nema dvojbe, imati izvrsne uvjete, nadam se i vremenske, za rad i uspješne pripreme, a ja i za duhovnu okrepu koju, kada god sam u prilici, tražim i nalazim u tom Gospinom svetištu".

Zvonimir Čilić l vitez.info