Slaven Musa: Zadovoljan sam, ali ima još prostora za napredak

Jučer je odrađena i treća utakmica na Istria Winter Cupu, upisan je remi (1:1) s mađarskim drugoligašem Gyirmotom. Mađari su poveli u 83. minuti, Široki je izjednačio praktički u sudačkoj nadoknadi, kada je pogodio Wagner. S obzirom da je u prve dvije utakmice u skupini B Musina momčad odigrala 1:1 s litvanskim Žalgirisom, a zatim pobijedila austrijskog prvoligaša Wolfsberger 2:1, Širokobriježani su morali čekati duel Wolfsbergera i Žalgirisa (3:1), nakon kojeg su saznali da će kao drugoplasirani u nedjelju igrati za treće mjesto na turniru - protivnik će biti drugoplasirana momčad skupine A - Pomorac iz Kostrene.
Kako god bilo, Musa je djelovao zadovoljno, što se prije svega odnosi na istarske pripreme u kompletu. Sama jučerašnja utakmica s Mađarima u Umagu - nije ga oduševila.
- Teren je ‘pukao' već nakon petnaest minuta, padalo je i dosta kiše prije toga, pa to zaista uz lagani vjetar nije bilo idealno. Nisam siguran ni da nam je ova utakmica koristila i da se istrčimo.
Nije mu se svidio ni način na koji su njegovi momci odgovorili na zahtjev odigravanja utakmice s objektivno najlošijom momčadi skupine. U startnoj postavi su zaigrali Nikola Marić, Mladen Jurčević, Slavko Brekalo, Ivica Džidić, Stipo Marković, Damir Zlomislić, Jure Ivanković, Mirko Marić, Mario Ljubić, Mateo Roskam, Ivan Barišić, a minutažu su dobili i Dino Ćorić, Danijel Kožul, Zvonimir Kožulj, Wagner, Ante Serdarušić i Mateo Bertoša.
- Nismo se proslavili protiv najslabije momčadi u skupini. Primili smo doduše gol u 83. minuti iz penala koji možda i nije bio, ali nema veze. Wagner je brzo izjednačio, a Ljubić je nakon toga u dvije situacije išao sam na vratara, što, nažalost, nismo kapitalizirali. Neke sam igrače i poštedio, jer ne mogu ih stalno forsirati, ali svejedno, bila je to naša najlošija utakmica.
Prethodne dvije bile su neka druga priča.
- Protiv Žalgirisa smo veliki dio utakmice igrali s igračem manje, ali drugo je poluvrijeme bilo OK. A Wolfsberger smo u utakmici koja je njima bila generalka za prvenstvo u potpunosti nadigrali, mogu reći da je to baš bilo to čemu težimo.
Općenito će se Musa u Hercegovinu vratiti zadovoljan.
- Tereni su bili dobri, posebno ovi do hotela, dok su ovi za igru bili malo lošiji. Što se naše igre tiče, tu još ima prostora za nadogradnju..., recimo kad protivnik ima loptu, a volio bih i da protok lopte ide malo brže. Ali sve u svemu, zadovoljan sam. Te nedostatke ćemo pokušati popraviti kada se vratimo u Hercegovinu.

Dnevni list