Slaven Musa: U Češku odlazimo s vjerom u povoljan rezultat

NK Široki Brijeg, Gabala, NK Široki Brijeg, Europska liga, Slaven Musa, NK Široki Brijeg, Europska liga, Antonio Soldo, NK Široki Brijeg
Momčad i stručno vodstvo bi u Prag trebali doputovati oko 16 sati, dok će već u 19 sati (u vremenu odigravanja utakmice) trener Slaven Musa imati trening s devetnaestoricom igrača koji će konkurirati za utakmicu drugog pretkola Europske lige protiv Mlade Boleslav.

Protiv Mlade Boleslav neće biti Ivana Peke koji se lakše ozlijedio u utakmici protiv Gabale, dok se u kadar vraća Stipo Marković. Mario Ljubić se oporavlja od ozljede, ali ni on neće putovati u Češku.

- U Češku odlazimo s vjerom u povoljan rezultat. Znamo da je Mlada Boleslav favorit, ali ni mi nismo bez šanse. U omjeru je to 70% - 30% u korist češke momčadi. Iako je Mlada Boleslav dosta mijenjala momčad u pripremnom razdoblju, oni su još uvijek odlično momčadski organizirana momčad, rekao je trener Širokog Brijega Slaven Musa na današnjoj konferenciji za medije u Plavom salonu na Pecari i dodao da vjeruje u svoje momke.

- Imam veliko povjerenje u svoju momčad. Oni su svoj raskoš pokazali u prošloj utakmici protiv Gabale. To sam i tada rekao, a i sada ponavljam, oni mogu još napredovati, kako pojedinačno, tako i momčadski, istaknuo je Musa.

Skauti Mlade Boleslav koji su na Pecari gledali Široki Brijeg protiv Gabale smatraju kako im najveća opasnost prijeti od 36-godišnjeg Wagnera, ali veznjak Širokobriježana Goran Zakarić vjeruje kako bi njegovoj momčadi mogla biti olakotna okolnost.

- Wagner je definitivno jedan od najboljih igrača u Premijer ligi BiH u posljednjih nekoliko sezona. S obzirom na godine još uvijek igra vrhunskoj razini. Razigrava, asistira, zabija... Stoga ne čudi što su njega okarakterizirali kao najveću opasnost. Ali, ako se Česi budu najviše na Wagnera usredotočilo, to će otvoriti više prostora Mariću i meni u igri prema naprijed, smatra Goran Zakarić koji vjeruje u potencijal svojih suigrača.

- Igramo dobro i kvalitetno. Danas nikome nije lako dati pet pogodaka (ukupno 5:0 protiv Gabale, op. a.). Ako budemo na razini utakmice kao protiv Gabale, onda ne trebamo strahovati ni u Češkoj, istaknuo je Goran Zakarić koji je već na početku sezone dosegnuo zavidnu razinu forme.

Utakmica drugog pretkola Europske utakmice između Mlade Boleslav i Širokog Brijega igra se u četvrtak u 19 sati na stadionu Mestský. Utakmicu će suditi francuska četvorka. Glavni sudac je Said Ennjimi, dok su njegovi pomoćnici Frédéric Cano, Cédric Schurra i Wilfried Bien.

Said Ennjimi je 41-godišnji francuski sudac marokanskog podrijetla, koji već devet godina uspješno sudi francusku Ligue 1. Poznat je kao sudac „koji je lak na obaraču". U prosjeku dijeli pet žutih kartona. Ennjimi već ima iskustva u suđenju momčadima iz Bosne i Hercegovine. Naime, Francuz je 2009. Godine sudio utakmicu drugog pretkola Lige prvaka između Slovan Libereca i Zrinjskog.

abcportal.info