Slaven Musa: Treba nam samo jedan dobar rezultat

Odavno Pecara nije gledala manje efektnu igru.
Slavija je u prvom kolu odnijela bod s Pecare, zatim je uslijedio poraz u Mostaru od Zrinjskog, pa pobjeda nad Radnikom, poraz u Zenici, trijumf nad Rudarom, remi kod Gradine i, evo, neriješen rezultat s Olimpicom, koji na Pecari nikada nije poražen. Široki su ove sezone već vodila tri trenera, između Bloudeka i Muse na klupi je privremeno sjedio pomoćnik Anto Kokić, no jalovost iz igre nije iskorijenjena..., iako svi odreda ističu kako ovaj kadar po imenima može i treba dati puno više. Ovo posljednje nitko do sada nije dovodio u pitanje..., pa je možda vrijeme da i to dođe na dnevni red. Dakle, koliko je dobar ovaj tim?

- Ne treba biti posebno pametan da bismo došli do zaključka da je ova ekipa kvalitetna i da zaslužuje više, rekao je Musa i pojasnio svoje stajalište: Nakon ispadanja iz Europe upala je u krizu iz koje je, ja sam u to uvjeren, može izvaditi jedan dobar rezultat. Protiv Olimpica, jedne zaista kvalitetne momčadi, nismo pogodili, iako smo stvorili dosta prilika na njihovu postavljenu obranu. Međutim, imali su raspoloženog vratara (Irfana Fejzića op. a.), koji je iskoristio brz teren i bio zaista siguran. Ali opet, i naš Luka Bilobrk je na kraju skinuo njihov zicer...
Ono što je definitivno jasno je to da su rezultati do sada pokazali da je tu kvaliteta koja je dovoljna tek za devetu poziciju.

- Ni igra nije dovoljno dobra za ono što Široki zaista može. Ali, eto, barem nam to drugo poluvrijeme protiv Olimpica, kada smo držali visok fizički ritam i kontrolirali igru, daje za pravo da iz svega toga izvučemo i nešto pozitivno. Olimpic je jedna od najboljih ekipa u Ligi po pitanju kontri i to nas je zamalo koštalo.
Ono što slijedi pravi je ispit karaktera i kvalitete. Gostovanje na Koševu ove je sezone poseban izazov, Sarajevo igra odlično. Ipak, Musa je optimističan, dijelom i zbog činjenice da je Široki kod Sarajeva posljednjih godina gotovo uvijek dobro prolazio - u posljednjih šest utakmica Široki je na Koševu ostvario dvije pobjede naspram jedne domaćina, a tri su susreta završila bez pobjednika.
- Da, nemamo previše vremena za kukanje, rekao je Musa i dodao: Široki je na Koševu često znao dobro odigrati, a vjerujem da će i sada. Tamo se može igrati, a ambijent će sigurno biti na razini. Imamo dosta vremena spremiti se kako treba blokovima od dva treninga dnevno. U redu, Sarajevo je prvo na ljestvici, ide ih gol, imaju i sreće, ali imaju i oni svoje mane..., a mi ih planiramo iskoristiti.

Derbi na Koševu u nedjelju u 18 sati

Utakmica 8. kola između Sarajeva i Širokog Brijega na zahtjev koševskog premierligaša igrat će se u nedjelju u 18 sati. Taj je termin određen isključivo radi TV prijenosa na Areni Sport s kojom je FK Sarajevo dogovorio suradnju. Ista TV kuća ponudila je ugovor i Širokobriježanima, no taj se dogovor još nije realizirao.

Vraća se Zlomislić

Uoči utakmice s Olimpicom Musa je imao određenih problema sa sastavom, a tako će biti i u pripremi derbija, mada u manjem intenzitetu - u kombinacije će tako ponovno uskočiti zadnji vezni Damir Zlomislić, koji je Olimpic preskočio radi crvenog kartona (dva žuta)
zarađenog u Kupu protiv Branitelja. Vjerojatno unutra neće biti Bajana, a Mladen Jurčević sigurno je out nakon operacije trbušnog zida.

Sporni detalj

Struka nije željela komentirati jedini sporni detalj na susretu s Olimpicom, no ne bi ga se smjelo izostaviti. Riječ je o situaciji sa samog početka utakmice kada je Dinu Ćorića na rubu šesnaesterca sapleo Bojan Regoje, a sudac Dragan Skakić taj očit prekršaj nije dosudio. Regoje je bio zadnji igrač obrane Vukova, pa se situacija najmanje morala okarakterizirati kao prekršaj za karton..., s tim da bi neki suci pokazali i na bijelu točku, mada usporena snimka situacije ipak jasno otkriva da se prekršaj dogodio izvan šesnaest metara.

Dnevni list