Slaven Musa: Snimio sam Maltežane, želim miran uzvrat

Slaven Musa
Rejting nogometa u dvije zemlje ukazuje na to da bi domaćin na Pecari trebao biti favorit. O protivniku im je ponešto kazao i njihov bivši član, Juan Manuel Varea, danas nogometaš malteškog Hiberniansa, a trener Slaven Musa ističe da je preko video zapisa dobro upoznao karakteristike malteške momčadi, piše dnevni-list.ba.

- Svjesni smo svojih mogućnosti, kvalitetniji smo, igramo na Pecari, želimo pružiti dobru partiju i ostvariti pobjedu uz što bolji rezultat za miran uzvrat, najavio je Musa.

Već je gotovo razriješio i sve dvojbe oko početnog sastava koji će se suprotstaviti timu hrvatskog trenera Dražena Beseka. Kako je dobro snimio protivnika istaknuo je i tko će dobiti posebnu pozornost.

- Gledao sam utakmice iz prošle sezone, a u međuvremenu je bilo promjena - otišli su Mujanović i Anđelković, a angažirani su Dimitrov i Jović. Upravo ovom dvojcu iz Inđije, uz Slovenca Pluta, moramo posvetiti posebnu pozornost, upozorio je Musa.

Iskusni Jure Ivanković napomenuo je kako nakon samo tri tjedna priprema momčad sasvim sigurno još nije u najboljoj formi i da je Euro u Francuskoj najbolji pokazatelj kako se iznenađenja događaju.

- Ali Široki Brijeg je ipak nositelj, bolja momčad i nema panike bez obzira kako bilo okončano prvih 90 minuta. Cilj Širokog je proći Maltežane nakon dvije utakmice i zaigrati u drugom kolu kvalifikacija Europske lige protiv boljeg iz susreta Infonet (Estonija) - Hearts (Škotska), zaključio je Ivanković.

Utakmicu Široki Brijeg - Birkirkara će suditi 28-godišnji Švicarac Sandro Schaerer.