Slaven Musa: Skok u formi sam ranije očekivao

Slaven Musa

No,Široki se nakon slabog starta sezone sada u potpunosti vratio u borbu za pozicije koje vode u Europu.
Borac u Banjoj Luci, Zvijezda na Pecari i Željezničar na Grbavici preostala su tri prvenstvena duela Širokog u završnici jeseni. Tu leži prilika da se odjednom sjajno četvrto mjesto zadrži. A ne zaboravimo ni Kup - tim s Pecare je u četvrtfinalu, u prvoj utakmici u srijedu dolazi mu Čelik. Raspored je to koji djeluje teži od onog kojeg je Široki imao u prethodnih nekoliko kola, no trener Slaven Musa tomu ne pridaje posebnu važnost.

- Imali smo mi dobar raspored i na početku sezone, pa ga nismo iskoristili. Ako netko misli da je gostovanje kod Leotara bila lagana utakmica, neka vidi rezultate 12. kola u kojem je u Trebinju poražen Borac. A Travnik je, recimo, kod kuće remizirao sa Željezničarom i pobijedio Sarajevo, rekao je šef struke tima s Pecare. Važno je skupljati bodove, a tri boda protiv bilo koje momčadi su ista.
Nije, da tako kažemo, omalovažavao ni pet komada protiv Travnika..., iako su Veziri na Pecaru došli sa znatno oslabljenim kadrom.
- Treba zabiti pet komada, pa i na treningu. Objektivno, obistinilo se u toj utakmici sve što smo priželjkivali. Uspjeli smo neke igrače kao što su Wagner i Šilić odmoriti, a neke poput Zlomislića sačuvati trećeg kartona. Napravili smo odličan balans.

Istaknuo je Musa da nikada nije sumnjao u ovu momčad, ali je toj ocjeni dodao i ono 'ali'...
- Ova momčad ima kvalitetu i ona je sada došla do izražaja. Stvaramo puno prilika, imamo realizaciju, i igrače koje nije išlo u ovim okolnostima ide..., Ali bio sam, recimo, uvjeren da će skok u formi doći ranije. Najvažnije je da smo čvrsto, s obje noge na zemlji i da smo svjesni činjenice da se u igri ima još dosta toga za popraviti.
Na preostale utakmice u prvenstvu Musa ne gleda kao na dva gostujuća derbija i domaći duel s autsajderom...
- Najprije nas u srijedu čeka Čelik. A što se tiče prvenstva, radujem se utakmici u Banjoj Luci. Tamo je dobro igrati, stadion je odličan, a čujem da će suditi Alečković koji je sudio Europsku ligu, tako da je i to nešto zbog čega možemo biti zadovoljni. Vjerujem da možemo nastaviti pobjednički niz.

Na tribinama Podavale

Musa ne propušta utakmice premierligaša koje su mu u blizini, pa je jasno da nije propustio ni duel GOŠK-a i Čelika u Gabeli. Jasno, njemu je zanimljiviji bio Čelik, koji ga u srijedu čeka u Kupu.

Marića treba dozirati

Nekoliko mladih igrača Musa je lansirao na veliku scenu, na način na koji je Blaž Slišković svojevremeno u prvi tim Širokog gurnuo sada jednog od najvažnijih igrača - Dinu Ćorića.
- O Barišiću nema potrebe pričati. Zabio je odlučujući gol protiv Veleža, bio jako dobar i u drugim utakmicama, komentirao je šef struke partije 19-godišnjeg Ivana Barišića koji je protiv Travnika bio dvostruki strijelac.
Dvije godine mlađi Mirko Marić također je zabio Vezirima...
- Protiv Leotara je ušao kod rezultata 1:1, dakle ne samo da bi dobio minutažu, dok je u utakmici s Travnikom ušao kada je praktički sve bilo riješeno. Marića treba dozirati. Općenito imamo jako dobro izbalansiranu ekipu s mlađim i iskusnijim igračima.

Dnevni list