Slaven Musa: Široki je zalutao u Ligu za ostanak

NK Vitez, NK Široki Brijeg, Slaven Musa
Ta misija završena je neuspješno, Vitežani su u slaboj igri izgubili rezultatom 1:0, no na njihovu sreću taj susret nije bio i posljednja prilika za potvrditi premijerligaški status. Jer, Vitez i dalje ima lijepu bodovnu prednost (7 bodova ispred Čelika, 10 ispred Olimpika i 2 ispred Metalleghea).

- Dolazi nam momčad Širokog koja je "zalutala" u ligu za ostanak. Naravno, mislim na kvalitetu momčadi, organiziranost kluba. Objektivno, njima je mjesto u ligi za prvaka. No, rezultati nisu uvijek u koleraciji s ovim što sam rekao, često su i u potpunoj suprotnosti kao što je to slučaj ove sezone sa Širokim. U posljednja dva susreta postigli su 9 golova nasuprot nama koji upravo s realizacijom muku mučimo. Susret s Širokim za nas je vrlo bitan, jedan od onih kojemu dajemo težinu "odlučujućeg" kada je u pitanju naš ostanak u Premijer ligi. Svi bi mi željeli da taj status osiguramo što prije, a jedna od tih prilika je i susret sa Širokim. Stoga, danas, sve drugo osim naše pobjede, pa i unatoč "imenu i prezimenu"našega protivnika, bilo bi veliko razočarenje za mene, moje igrače i naše vjerne navijače od kojih i u ovom susretu očekujemo veliku pomoć. A upravo njima, u svoje i u ime igrača, ispričavam se na lošem izdanju koje smo imali u susretu s Čelikom u Zenici, kazao je trener Viteza, Slaven Musa.

O snazi Širokog govorio je i kapetan Viteza, Ivan Livaja.

- Ne treba puno govoriti o kvaliteti Širokog, jer je to poznato. A dogodilo im se da u nekim susretima tijekom prvenstva neočekivano "posrnu" i nađu se u skupini klubova koji se bore za ostanak u Premijer ligi. A kada su naši gosti u pitanju, ta „borba za ostanak" mora se tumačiti tek kao "stilska figura". Bit ću iskren i reći kako se mi nadamo da će igrači Širokog biti u mislima u utakmici kupa sa Željezničarom, što bi nama trebalo olakšati ostvarivanje zacrtanog cilja, poručio nam je igrač Ivan Livaja.

Vecernji list