Slaven Musa: Protiv Gabale ne smijemo ponoviti veliki broj tehničkih pogrešaka

Slaven Musa, NK Široki Brijeg, NK Široki Brijeg, Slaven Musa, Slaven Musa, NK Široki Brijeg, Slaven Musa, NK Široki Brijeg, NK Široki Brijeg, Slaven Musa, NK Široki Brijeg, pripreme

...europske izazove - već sljedećeg tjedna Široki je u Azerbajdžanu, gdje ga u okviru 1. pretkola Europske lige čeka prvi duel s Gabalom.

Širokobriježani su očekivano igrali u finalu Memorijala, no tamo su dočekali nezgodni Split, četvrtoplasiranu momčad HNL-a prošle sezone. Protiv Neretvanca u polufinalu izborena je pobjeda od 2:1, koji su donijeli pogoci Davora Landeke i Dine Ćorića, a Musa je tada na travnjak poslao sljedećih jedanaest: Soldo, Ćorić, Brekalo, Laštro, Barišić, Ivanković, Landeka, Wagner, Zakarić, Peko i Mirko Marić. U nastavku su još igrali Ljubić, Kožul, Radić, Marković, Ćorluka, Kožulj, Zadro, Karačić, Buhač, Mihaljević, Pehar i Nikola Marić. Protiv Splita - ipak drukčija priča i nešto drukčija startna postava. Splićane su na travnjaku dočekali Soldo, Ćorić, Brekalo, Laštro, Marković, Landeka, Pehar, Wagner, Zakarić, Peko te Mirko Marić, koji je Široki doveo u vodstvo, da bi Wagner povisio na 2:0. Ipak Splićani su pogocima Bagarića, Glavine i Bilića u 90. minuti s bijele točke napravili veliki preokret te na kraju odnijeli trofej. Split je odnio trofeje i za najboljeg strijelca (Erceg) i vratara (Vukojević), dok je za najboljeg igrača turnira proglašen najbolji strijelac Premier lige prošle sezone - Wagner.
Jasno, htjeli su Širokobriježani osvojiti šesti trofej na Memorijalu, ali Musi je bila bitna i igra, jer duel s Gabalom čeka već sljedećeg četvrtka u Azerbajdžanu. Je li bio zadovoljan? Nije.

- Kada se sve zbroji, Split je zaslužio pobjedu. U prvih 15-20 minuta napravili su nam veliki pritisak otraga, na što nismo imali odgovor, ali ipak nismo bili kažnjeni, nego smo poveli iz prekida, rekao je Musa.
- Do kraja prvog dijela povećali smo prednost. Iako su nam se oni ponudili, nismo iskoristili još par prilika da ih dokrajčimo. U nastavku se jedna mirna utakmica pretvorila u nešto sasvim drugo, dodao je.

Opći dojam...
- Napravili smo dosta tehničkih pogrešaka, ali Split je bio idealan protivnik uoči Gabale. Treba znati da su oni u odnosu na utakmicu s Imotskim zaigrali s još devet novih igrača, a to je odvelo do toga da su bili svježiji u nastavku. Ali vjerujem da ćemo za tjedan dana biti i tjelesno spremniji.
Vidio je i jedan specifičan problem.

- Osjetilo se da smo hendikepirani zbog izostanka braće Džidić na stoperskim pozicijama. Brekalu i novaku Laštri, iako je bio solidan, trebat će neko vrijeme da se uigraju. Ipak je to u potpunosti nova stoperska linija. Ali ne vjerujem da će to neće biti problem u prvenstvu.

Potvrdio je Musa da su svi spremni i zdravi, uključujući i drugog novaka, napadača Mihaljevića..., svi osim Ljubića koji će zbog ozljede mišića pauzirati desetak dana, što će isključiti iz kombinacija za Azerbajdžan. A što se prve natjecateljske utakmice sezone tiče, duela s Gabalom u četvrtak, Musa je djelovalo više optimistično nego prije par dana. Razlog? Njegov pomoćnik Anto Kokić gledao je u Sloveniji duel Azerbajdžanaca i Maribora, koje je završen minimalnom pobjedom Gabale...
- Prve impresije mog pomoćnika govore da su oni dosta odgovorna ekipa koja u napadu ima Brazilca Dodu koji je igrao za Dinamo, solidan vezni red, ali i mane koje bih zadržao za našu dublju analizu. Maribor je igrao s kombiniranim sastavom u prvom dijelu, kada je Gabala iz prekida zabila za konačnih 1:0. Nema sumnje da su financijski moćni, to govore i trenerski ugovori, ali vjerujem da su nam šanse 50-50. Osnovno će biti izbjeći veliki broj tehničkih pogrešaka koje su nam se dogodile u duelu sa Splitom, moramo biti kompaktni. Bude li tako, vjerujem da u prvoj utakmici možemo do povoljnog rezultata.

U utorak na put

Širokobriježani put Azerbajdžana, gdje ih u četvrtak čeka prva utakmica s Gabalom, kreću u utorak...
- Odradit ćemo trening i iz Sarajeva odletjeti za Baku, odakle ćemo se do Gabale prebaciti autobusom. Put nije kratak, ali je u odnosu na prošlosezonski do Kazahstana kraći možda za jednu trećinu. Prođe li sve po planu, u Širokom smo natrag u petak, rekao nam je Musa.

Dnevni list