Slaven Musa poslao jasnu poruku igračima Širokog: “Nitko nije siguran…”

...se kaoda želi preispitati taj svoj izbor.
Široki je odigrao borbenu utakmicu s jesenskim prvacima, ali samo u drugom poluvremenu.

- Bila je to utakmica s lošim i dobrim stranama, s dva totalno različita poluvremena. Koliko sam god nezadovoljan prvim, toliko sam zadovoljan drugim dijelom. Pitam se zašto to kasno buđenje, zašto moramo upasti u rupu da bismo proigrali, zašto od početka nismo bili pravi? Sada smo se vratili, imali smo na kraju priliku i za pobjedu kada je Šilić pogodio vratnicu..., ali neće nam se ta prilika da se vratimo ukazivati svaki put. Mislim da mi kvalitetu imamo, da je to problem više psihološke prirode.

Branitelji dvostruke krune u prvom su dijelu, ističe Musa, bili više nego dominantna sila.

- Željo je tada bio dosta bolji, konkretniji. Mi smo bili loši prema naprijed, nije bilo prijema lopte u tom dijelu igre, zato je i bilo tih 2:0 za Željezničar u prvom poluvremenu.

Imao je Musa i konkretne zamjerke za pojedince...

- Od Zlomislića sam očekivao da se više pridodaje prema naprijed, u 45. minuti pojedinačno nam ispadaju dva igrača i primamo taj drugi gol. S obzirom kako smo igrali prije toga, samo 1:0 za Željezničar bio je i dobar rezultat.

Ipak, da ne bude da je sve crno, Musa je izdvojio i par pozitiva.

- Utakmica je definitivno poslužila svrsi, ako ništa i zbog činjenice da smo igrali na vrlo teškom terenu, praktički živom blatu, a takvo nešto očekujemo i u Lukavici. Željo se jednostavno puno bolje prilagodio tomu. Bio je to zbog toga dobar trening izdržljivosti.

Obradovale su ga i neke druge stvari...

- Isto tako, dobro je bilo vidjeti da nam je jedan tako važan igrač poput Davora Landeke odradio svih devedeset minuta, kao i da smo pokazali karakter. A možda je bilo i dobro to što nam se dogodilo u prvom dijelu, da tresnemo od zemlju. Otvorilo nam je oči..., nadam se da je mojim igračima otvorilo oči.

Ovog puta Musa nije govorio kako ima sigurnih jedanaest, mada je jasno da tu nema velikog prostora za varijacije. Ipak, igrače do Slavije želi "ostaviti na ledu"...
- Vidjet ćemo, činjenica je da su četiri igrača koja su kasnije ušla u igru dosta podigla ritam. Ne može se nitko osjetiti sigurnim, to je sigurno.

Ozlijeđeni trojac će biti spreman

Bilobrk, Bertoša, Brekalo, D. Džidić, Serdarušić, Zlomislić, Wagner, Landeka, Ćorić, Roskam, Marić te rezerve Ljubić, Šilić, Ivanković, Barišić koristio je Musa protiv Želje.
Nisu igrali Vedran Ješe, Ivica Džidić i Krešimir Kordić, no njih treba očekivati u startnoj postavi protiv Slavije.

- Krešo je bolje, Ivu muči nateknuti zglob, ali i njegovo se stanje popravilo..., kao i Ješina leđa. Vjerujem da nećemo imati problema i da ćemo na njih moći računati u Lukavici.

Dvojica na koje Musa neće moći računati u prvoj utakmici su - kartonirani Damir Džidić i Dalibor Šilić.

Dnevni list