Slaven Musa: Pokazali smo karakter

Tri boda bila su zbog mirnog odlaska na prvenstvenu stanku više nego potrebna družini Slavena Muse.

U 4. minuti - šok nakon vrlo, vrlo loše reakcije Ivice Džidića i pogotka hitrog Ševke Okića. Šok na poluvremenu nakon što je Velež u prvih 45 minuta igre uspio sačuvati prednost. U 57. minuti neopisiva radost nakon pogotka Dalibora Šilića s bijele točke, a zatim muk nakon više nego izgledne prilike Rođenih u 63. minuti, koju je onemogućio Luka Bilobrk. Osamdeseta minuta, sjajan prodor Dine Ćorića i prvenstveni prvijenac rezerve Ivana Barišića za Široki donijeli su olakšanje timu s Pecare, no za pobjedu su strepili - sve do samog kraja.

- Pokazali smo karakter, bili smo bolji za taj jedan pogodak, istaknuo je Musa nakon utakmice, posebno pohvalivši dvojicu mladih igrača odluke, Ćorića i Barišića.
- Posebno mi je drago što je Barišić zabio taj pogodak, dodao je.
Podsjećamo, Barišić je u onom transfer paketu iz Zrinjskog, o kojem se dosta pisalo, na Pecaru došao sa Zvonimirom Kožuljem, koji je zbog ozljede u dresu U19 reprezentacije iz kombinacija ispao na nekih pola godine. Svoj prvi prvenstveni pogodak najbolji strijelac juniorskog prvenstva BiH od prije dvije sezone nije mogao bolje tempirati.

Musa je stanku s ovim rezultatom mogao dočekati mirno. Apostrofirao je da će u tom razdoblju pokušati ispraviti greške u igri, a prva prilika dolazi već u srijedu u jednom prijateljskom susretu.
- Igrači će dobiti dva dana slobodno, a onda ćemo odigrati utakmicu u Livnu s Troglavom. Pokušat ćemo ovo razdoblje iskoristiti da ekipu dignemo psihički i tjelesno, a nadam se da ćemo u ovoj stanci uspjeti dobiti natrag ove ozlijeđene igrače.
A ozlijeđenih je zaista popriličan broj. Za Velež zbog ozljeda nisu konkurirali Davor Landeka i operirani Mladen Jurčević, Krešimir Kordić je igrao ozlijeđen, a nakon pobjede Musa je spomenuo da ni pred kraj zamijenjeni Damir Džidić te Danijel Kožul, Stipo Marković i Dino Ćorić nisu - sto posto.
Stanka će općenito dobro doći, pa i nekim zdravim igračima..., zbog odmora. Protiv Veleža je veći dio utakmice vrlo umorno djelovao Bajano, koji je odigrao 73 minute utakmice, međutim, Brazilac se u statistiku uvukao važnom asistencijom iza koje je došao penal na Ćoriću.

Prvi put svezane dvije pobjede

Zvuči čudno, no Široki je tek ove nedjelje uspio spojiti dvije pobjede ove sezone, s tim da je prva došla u Kupu protiv Orašja. Nakon devet kola Široki je deveti s 12 osvojenih bodova, što je učinak koji se nakon stanke realno može popraviti. Redom idu već riješeni uzvrat osmine finala Kupa s Orašjem, zatim gostovanje u Trebinju, pa dva vezana duela na Pecari - protiv GOŠK-a i Travnika.

Dnevni list