Slaven Musa obavio prvu prozivku nogometaša GOŠK-a

NK Široki Brijeg, Mlada Boleslav, Premijer Liga BiH pregled, Slaven Musa, NK Široki Brijeg, NK Široki Brijeg, Slaven Musa, NK Široki Brijeg, Slaven Musa, NK GOŠK, Slaven Musa, Slaven Musa
Izborena premijer liga na stadion „Perica - Pero Pavlović" već na prvi trening dovela je 24 igrača, tu su bili i poslovično marni članovi uprave, pa kibiceri, koji su došli vidjeti - što i kako? Naravno ima i onih koji su još uvijek sumnjičavi - kako je moguće da GOŠK izbori Premier ligu BiH s 12 klubova? Svakako da su i jedni i drugi i treći, mogli biti impresionirani prizorom u okrajku najvećeg voćnjaka bresaka na Balkanu, na pomoćnom terenu stadiona na Podavali, trčkarao je za prilike u ovom malom klubu, veliki broj nogometaša. Trener Slaven Musa i kondicijski trener Dario Zadro, nisu gubili vrijeme, odmah su se dali na posao.

Svi su imali jedni drugima što reći, od tajnika Zdenka Dragovića, zabavljenog registracijama i licenciranjem, do Pere Jurkovića direktora stadiona, kojeg muče problemi kako natkriti dio tribine. Elem, svatko je bio u svome filmu i svojim brigama, ali pristaše kluba svakako su mogli ohrabriti živost i ozbiljnost. S pitanjem o prvom dojmovima započeli smo razgovor sa Slavenom Musom, novim trenerom „lavova":

„Dojmovi su dobri, u Gabeli se uvijek lijepo osjećam, jer tu nogomet ima posebno mjesto. Bio sam ovdje prije dvije godine, dva kola vodio ekipu, a onda prešao u Široki Brijeg. Ljudi iz uprave nisu mi pravili nikakvih problema, pa me tako za Gabelu važu zaista lijepi dojmovi. Drago mi je što je GOŠK ponovo u Premijer ligi, općenito, a ne samo što sam ja tu došao za trenera. Znam da se puno trude, pa im ovaj rezultat, dođe kao adekvatna nagrada?

-Liga 12, za razliku od GOŠK-a, vi u tom natjecanju imate iskustva?

-Zaista zahtjevnija liga, nema više lakih utakmica, svaka utakmica je prvenstvo za sebe, pa se zato moramo dobro pripremiti, kako bi od starta krenuli kako treba. Moramo biti kompaktni, složiti odgovoran igrački kadar. Imamo ovdje dio igrača na provjeri, vidjet ćemo ovaj i idući tjedan tko može ostati, tko i što nam treba.

-GOŠK je veći dio prošle sezone izgurao sa 14, 15 igrača, pa ovaj prizor za Gabelu djeluje pomalo nestvarno?

-Dobro je što smo praktično zadržali momčad koja je izborila Premier ligu. To su momci koji imaju pobjednički mentalitet, a ekipi treba pridodati još nekoliko igrača, prvenstvo je dugo i zahtjevno, ozljede, žuti kartoni, kazne..., pa će nam trebati nešto širi igrači fond. Jedno je sigurno - nećemo dovoditi igrače reda radi - dovest ćemo nekolicinu koji će biti prava igračka pojačanja", zaključio je trener Musa.

Što se tiče daljih priprema jedno je sigurno do prve provjere protiv Zrinjskog, 24-og lipnja, momčad će vježbati u Gabeli. Za odlazak izvan Gabele za sada postoje kombinacije, ali ništa nije dogovoreno, pri čemu je trener Musa rezolutan:

„Sigurno je da nećemo ići tamo gdje imamo dobar smještaj, a loš teren!"

D. Musa

djaka-city.info