Slaven Musa: Nećemo robovati jednom sustavu, igrat ćemo i s dva napadača

Zrinjski Gošk
...zbog pristiglih pojačanja, ali i skraćenog popisa poslije odlaska određenog broja igrača koji su se probali nametnuti kroz probne treninge i utakmice.

Već smo objavili da su kao pojačanja na koja trener Slaven Musa najozbiljnije računa pristigli Igor Aničić (Rudar Kakanj), Mile Pehar (Olimpik) i Dino Deak (Metalleghe), a s puno entuzijazma su u Gabeli dočekali povratak Mirsada Ramića iz Irana.

- Ramić je trenirao s nama jučer i danas, to nam je objektivno pojačanje i najbitnije za nas u ovom trenutku, kazao je jučer trener Lavova Slaven Musa.

- S Ramićem u vršku napada dobivamo drugu dimenziju tako da razmišljamo i o promjeni sustava, odnosno da ne igramo s jednim, nego s dva napadača pošto imamo kvalitetu Aničića i Ramića u napadu. Jednostavno se moramo prilagoditi igračima kakve imamo i tako ćemo igrati. Nećemo robovati jednom sustavu. Imamo dvadesetak dana da probamo uigrati kako bi to izgledalo s njima dvojicom. To je neka početna zamisao, dodao je.

Još dva pojačanja bi dobro "legla" na postojeću momčad...

- Čekamo još uvijek vratara, a s Ramićem i eventualno jednim veznim igračem bi definirali kadar i završili s kompletiranjem ekipe. Ako ne dobijemo tog veznog opet imamo igrače koji mogu pokriti tu poziciju.

Dosad je GOŠK odigrao dvije pripremne utakmice s aktualnim prvakom BiH, mostarskim Zrinjskim (0:1, 1:4).

- Iskoristili smo te utakmice da vidimo momke koji su bili na probi i na kojim pozicijama nam trebaju igrači. Možemo biti zadovoljni određenim dijelovima utakmice, pogotovo prvim poluvremenima, kako u Mostaru, a pogotovo u Tomislavgradu. Ali objektivno mi nemamo takav kvalitet da kad promijenimo sedam - osam igrača možemo i dalje igrati protiv Zrinjskog. Oni su to iskoristili. Rezultatski nije bilo dobro, ali smo zadovoljni jer nam je to pokazalo što trebamo raditi i kako nastaviti. Zrinjski se ipak priprema za pretkolo Lige prvaka tako da nisu mjerilo naše snage, zaključio je Slaven Musa.
Test sa Slobodom i pripreme na Kupresu

GOŠK će u nedjelju igrati svoj treći test meč sa Slobodom na Kupresu.

- To je protivnik kojem smo konkurentni. Poslije toga ostajemo sedam dana na Kupresu i zaključit ćemo pripreme utakmicom s Vitezom 8. srpnja u Vitezu. Uvijek postoji mogućnost da igramo i u Tomislavgradu gdje je teren stvarno fantastičan. Još tražimo protivnika za našu generalku 15. srpnja, pojasnio je Musa.
Stigao trojac iz kategorije "zaštićenog godišta"

Odlaskom Andrije Petrovića GOŠK je ostao bez lijevog bočnog kojeg će probati zamijeniti mladim igračem, jednim od onih kojeg je klub doveo da bi zadovoljio pravilo "zaštićenog godišta".

- Morali smo voditi računa o mladim igračima, 1996./1997. godišta jer nam po pravilu trebaju trojica biti u zapisniku tijekom utakmica. Dosad smo imali samo dvojicu takvih. Stigli su lijevi bočni Stjepan Vego (igrao u Njemačkoj) koji ima dobre fizičke karateristike pa vidjet ćemo kako će se snaći, zatim vezni Drago Krtalić (Zrinjski) i krilo Mario Marić (Neretvanac).

Piše: Ersan Bijedić, [email protected]