Slaven Musa: Leotar je idealna prilika

Slaven Musa

Ustanku je Široki ušao s ne pretjerano uvjerljivih 12 bodova, ali i kakvom-takvom naznakom dizanja u formi - potvrdile se te utakmice na Koševu protiv Sarajeva i Pecari protiv Veleža. Sarajevo je u spomenutom prvom duelu slavilo, ali Široki nije odigrao loše, dok je u drugom, kako je Musa tada istaknuo, momčad pokazala karakter.

- Zbog štrajka igrača Troglava nismo odigrali najavljivanu utakmicu u Livnu, ali smo zato odradili jedan dobar mini ciklus treninga te utakmicu s juniorima, izvijestio je Musa o radu u proteklom razdoblju.
Prvi nadolazeći duel donosi utakmicu s Leotarom u Trebinju, što je po mišljenju šefa struke tima s Pecare - dobra prilika za popravljanje bodovnog salda. Ipak, pripremu za taj duel i završnicu prvog dijela sezone prate i određeni problemi.
- Jure Ivanković i Krešo Kordić neće biti u kombinacijama zbog kartona, a nekoliko je igrača upitno. Damir Džidić vjerojatno neće igrati, no imamo rješenja za tu stopersku poziciju, tu su Ivica Džidić, Vedran Ješe, zatim Slavko Brekalo koji također dobro radi. Vidjet ćemo što će reći situacija s Mateom Roskamom, koji s Ivankovićem radi smanjenim intenzitetom, dok su Davor Landeka i Mladen Jurčević od ranije ozlijeđeni, ali treniraju i uskoro bi mogli biti maksimalno opterećeni.

Leotar?

- Sigurno da je to idealna prilika za povratak u vrh. Nadam se da ćemo u Trebinju ostvariti povoljan rezultat, a zatim to kapitalizirati u dvjema domaćim utakmicama s GOŠK-om i Travnikom. Vjerujem da za ovakvo razmišljanje postoji temelj, napravili smo pomak u igri, a i općenito atmosfera je dosta bolja nego je bila...
Musa vrlo dobro poznaje trebinjski sastav i kakve sve zamke čekaju njegovu momčad u 10. kolu.
- Leotar je nezgodan domaćin, dobili su sve utakmice kod kuće osim Sarajeva, koje je pobijedilo 3:0. Dosta golova su primili iz prekida, a što se tiče nadolazeće utakmice, neće im igrati stoper Zdravko Šaraba. Dobro su posložena, kompaktna momčad, ali vjerujem da će sve ovisiti o tomu kako mi uđemo u susret.

Jedan poraz u pet posljednjih duela

Musa tvrdi da je Leotar dobra prilika za popravljanje bodovnog salda, što donekle potvrđuje i statistika međusobnih duela s Trebinjcima. Široki je u posljednjih pet duela upisao tri pobjede, jednom je bilo neriješeno, jednom je slavio Leotar. Remi bez golova i minimalna pobjeda Leotara upisani su u posljednja dva duela na Policama.

Dnevni list