Slaven Musa: Ako se želi vratiti u Zrinjski, Kobiljar mora biti jedan od najboljih igrača

Zrinjski Gošk
Poslije raskida ugovora sa Zrinjskim golman Dalibor Kozić se odmah priključio pripremama Lavova i radi s njima od utorka, dok će od danas trener Slaven Musa na raspolaganju imati i Rijada Kobiljara, veznjaka Plemića koji je posuđen GOŠK-u na godinu dana.

- Obično kad igrači dolaze iz većih klubova su malo skeptični pa sam u razgovoru nastojao objasniti Koziću da kod nas vlada maksimalna profesionalnost na trenizima i da imamo stvarno dobru ekipu. Kozić je iskusan golman koji će nam puno pomoći, stabilan je, brani ono što treba braniti, ne pravi neke spektakularne greške. Nama je ta stabilnost na vratima jako važna, govori Slaven Musa.

Golman Kozić (29) je za Kozaru (Gradiška), Borac (Banja Luka), Rudar (Prijedor) i Zrinjski odigrao ukupno 81 premijerligašku utakmicu. S druge strane iza veznjaka Kobiljara (21) su 32 nastupa u Premijer ligi za Sarajevo, Travnik, Olimpic i Zrinjski. Perspektivni igrač se nada povratku u redove aktualnog prvaka, a GOŠK bi mu trebao biti odskočna daska na tom putu.

- Imao sam s njim duži razgovor, karakteran je i razuman momak koji me dosta iznenadio svom razmišljanjima i stavovima pa očekujem da će biti veliko pojačanje. Trener Zrinjskog Blaž Sliškovićem u ovom trenutku ima rješenja gdje se on ne uklapa. Kod nas će dobiti priliku da igra i pokaže što može, imat će svu potrebnu podršku za to. Ne očekujemo da on nama svaku utakmicu rješava, ali ako želi igrati u Zrinjskom i vratiti se s posudbe, on mora biti među boljim igračima GOŠK-a. Ako ne može biti jedan od boljih igrača u GOŠK-u onda možda i ne zaslužuje da igra u Zrinjskom. Njemu bi ovo trebala biti "ulazna karta" za Zrinjski u kojem bi onda mogao biti jedan od ključnih igrača sljedeće sezone, komentirao je Musa.

Gabeljani su s ovim kompletirali igrački kadar.

- Zadovoljni smo s ovim i sad je na nama da uigramo ekipu i budemo spremni za 1. kolo. Mislim da imamo ekipu koja može igrati sa svima. Možemo reći da je kompletiran sastav iako uvijek dok traje prijelazni rok, u ovisnosti od situacije, se može dogoditi još neka promjena, zaključio je Slaven Musa.

Testovi s Vitezom, Veležom i Čapljinom

GOŠK je dosad odigrao dvije pripremne utakmice sa Zrinjskim (0:1, 1:4), dok je test sa Slobodom propao zbog nevremena na Kupresu. Sljedeća provjera je planirana za subotu u Vitezu protiv domaćeg premijerligaša. Potom slijedi utakmica s Veležom u Mostaru 13. srpnja, a Lavovi su dogovorili i posljednju pripremnu utakmicu prije prvenstva jer će se sastati s Čapljinom 16. srpnja u Gabeli. Prvenstvo će otvoriti 22. srpnja protiv Željezničara na Grbavici.

Promjene u sastavu

Novi igrači GOŠK-a su: Igor Aničić (Rudar Kakanj), Mile Pehar (Olimpik), Dino Deak (Metalleghe), Stanko Cvitković, Davor Brajković, Stjepan Vego (Njemačka), Mario Marić (Neretvanac), Drago Krtalić, Dalibor Kozić, Rijad Kobiljar (Zrinjski), trener Slaven Musa. Klub su napustili: Andrija Petrović, Nedim Mekić, Marko Sušac, Antonio Jurević, trener Darko Vojvodić.

Piše: Ersan Bijedić, [email protected]