Škripari oštro “napali” vodstvo kluba, Uprava Širokog Brijega odmah uzvratila

Kao što je već svima poznato, utakmica se na igra na stadionu "Pecara" već na Bilinom Polju (Zenica). Škripari su svojim službenim priopćenjem izrazili nezadovoljstvo prema Upravi kluba zbog, navodno, izrečenih laži uvezi organizacije autobusa za navijače, dok iz Uprave kluba s Pecare ošto demantiraju bilo kakvu izrečenu laž. U nastavku pročitajte službeno priopćenje Škripara, a zatim i nogometnog kluba Široki Brijeg.


Kome lažete u lice?

Kako svi znamo, zbog "nečijeg" propusta umjesto utakmice stoljeća u Širokom Brijegu i srazu sa jednim klubom iz lige petice (Udinese Calcio), naš će klub tu utakmicu igrati u "susjednoj" Zenici, te će izgleda svi imati prigodu gledati tu utakmicu osim onih kojima bi ona logično trebala i biti namijenjena. Onima koji su tu kad klub igra prijateljsku utakmicu, kad na stadion na sve ostale tribine dođe sveukupno 50 ljudi, a u kavezu bude više, kad treba ići na sve strane i kombinirati kako, gdje i kad, oni koji su uvijek tu.

Ti će nažalost teško doći do Zenice, da ne napišem neće ni doći, ali kako stvari trenutačno stoje, to je jako izgledno. Za koga se igra ova utakmica u Zenici? Tko će dati odgovor zbog čega se točno ne igra u Širokom i tko će za to odgovarati s obzirom da je i to nečiji posao, nečija dužnost koju je očito olako shvatio?
Ovih dana je pozvano "milijun" brojeva, kao i inače kada se igraju te neke utakmice po Zenici, Sarajevu i drugdje. Odgovore smo znali i prije poziva, ali smo se svejedno kao i uvijek trudili, pokušavali, dali sve od sebe da dogovorimo uvjete za prijevoz. Istina, nešto se kombija moglo naći, ali zar nije smiješno da nas na "domaću utakmicu" pretkola UEFA Europa Lige dođe 2-3 kombija?

Možda ništa ne bi niti napisali, mučili bi muku, držali ovo sve u sebi, kao i sto puta do sada, u jednom momentu jednostavno navikneš na takvo što, nije kao da duguješ nekome objašnjenje kad ti je sve jasno i samom. Ali, kome je u interesu bezočno laganje da su sređena 2 autobusa za Škripare?

Jučer po portalima (sve smo kontali da su dobili krive informacije, naime, portali su u krajnju ruku samo još jedan senzacionalistički medij ovisan o "kliku"), ali danas na službenoj press konferenciji našeg kluba je javno rečeno da je Uprava NK Široki Brijeg za Škripare organizirala dva autobusa. No dobro, kada ste mislili javiti NAMA da su isti "organizirani", možda sutra kad utakmica započne? Znamo i Vi i mi da to jednostavno nije istina, a mogla je biti i trebala je biti.

Najmanje što ste mogli učiniti nakon svega u vezi ove utakmice je da ste dogovorili autobuse, osigurali ih, da ih mi sami platimo jer i sami znate, odnosno jako dobro ste upućeni u to kako se mi ustvari "prebacujemo" na gostovanja, onda kada to uopće i uspijemo tj., i zašto onda lagati javnost u ovakvoj utakmici? Postavljamo Vam javno i direktno pitanje, zašto lažete vlastitim navijačima i fanovima svoga kluba? Kada ste već znali organizirati utakmicu u Zenici, najmanje što ste mogli učiniti je ustvari i praktički, a ne samo teoretski, organizirati te autobuse za navijače. Sebe "perete" i opravdavate ispraznim floskulama i lažima, ali nemojmo se lagati ili uvjeravati nekoga da ste nešto makar pokušali, kamoli osigurali, kad znamo i mi i vi da niste ni pokušali!

Kako stvari sada stoje, zastave Škripara neće biti na Bilinom polju u Zenici, neće niti zastava Županije (ona bi svakako teško mogla jer ako nije kriomice do sada nikad i nije unešena gore) biti će na našoj tribini i na našem stadionu, na istom onom stadionu na kojem se utakmica i trebala igrati, razvijene u čast našeg kluba kojeg ste ovim potezom osramotili i ponizili vlastite navijače. Naša krivnja nije to što se ova utakmica ne igra na njemu, to je Vaša sramota, a još manja što na njoj nećemo moći biti. Na našu žalost lažete nam u lice, a smatramo da smo mi najmanje od svih takvo što zaslužili. Boli što nas ignorirate u posljednih par dana, boli što se i igrači i trener ponašaju kako jesu, i oni su isto mogli se barem zapitati mogu li njihovi navijači doći ih bodriti ili je i njima, kao i Vama, potpuno svejedno, samo da se utakmica odigra, nije kao da je to jedna velika čast za ovaj klub, grad, i nagrada za njegove građane, navijače. Nadamo se da će nas igrači ipak malo obradovati, ginuti za sveti dres do zadnje minute igrati za nas te proći u idući krug. Okrenuli ste nam leđa, ostavili ste nas na cijedilu, ali budite bez brige, kao i uvijek do sada, mi ćemo iz ovoga izaći još jači !! (Skripari.org)

NK Široki Brijeg: Priopćenje za javnost

ŠIROKI BRIJEG - Vodstvo NK Široki Brijeg učinilo je sve što je u njegovoj moći da se utakmica 3. pretkola Europske lige Široki Brijeg - Udinese odigra na Pecari, u Širokom Brijegu. Klub je učinio sve što je UEFA tražila kako bi ispunio uvjete i dokumentaciju o učinjenom dostavio na UEFA-inu adresu još prije dva mjeseca.

To je, uostalom, potvrdio i delegat utakmice Široki Brijeg - Irtysh, Gijs De Jong. Dakle, nikako ne stoje teze koje se provlače u javnosti posljednjih dana kako će se zbog propusta i nesposobnosti ljudi koji vode klub ova velika utakmica odigrati u Zenici, umjesto u Širokom Brijegu.

Ako je ikome žao zbog toga, nakon zaista maksimalno uloženih napora, onda je to vodstvu NK Široki Brijeg, jer utakmica u Širokom Brijegu s Udineseom bila bi zaista kruna naših višegodišnjih napora na izgradnji infrastrukture i polučenim sportskim uspjesima kluba na čast svih nas - od igrača, trenera i vodstva, preko navijača do svih ljubitelja nogometa i sporta u Širokom Brijegu i Hercegovini, BiH pa i šire.

U kontekstu ovih događanja oko odigravanja utakmice u Zenici, a ne u Širokom Brijegu mogu se promatrati i informacije objavljene u pojedinim medijima i na portalima kako je iz kluba s konferencije za novinare poručeno da su „sređena dva autobusa za Škripare". Očito je riječ o nesporazumu, odnosno priopćeno je da se, između ostalog, očekuje organiziran dolazak dva autobusa „Škripara". Dakle, nije rečeno da je klub organizirao, odnosno sredio dva autobusa za „Škripare" nego nešto sasvim drugo i iščupano je iz konteksta kada je govoreno o zanimanju navijača za ovaj susret. NK Široki Brijeg nikada nije organizirao autobuse, nego je uvijek surađivao sa „Škriparima" i drugim navijačima Širokog Brijega te im pružao potporu, a spreman je to, naravno, učiniti i kada je u pitanju utakmica Široki Brijeg - Udinese u Zenici. Dakako, uz zahvalu i na dosada bezbroj puta iskazanoj njihovoj ljubavi prema klubu, koja će, vjerujemo, unatoč svim preprekama pobijediti i u četvrtak na Bilinom polju! Stoga još jednom pozivamo sve istinske ljubitelje nogometa da podrže NK Široki Brijeg i budu dijelom ovoga europskog spektakla.

hercegsport.info