Škripari: Napad na nas je organizirala SDA

Zrinjski Mostar, HŠK Zrinjski, NK Široki Brijeg, Škripari, napad, Škripari, NK Široki Brijeg, rođendan
Povodom događanja nakon utakmice Kupa BiH između Željezničara i Širokog Brijega na Grbavici oglasili su se iz kluba navijača Škripari Široki Brijeg. Oni su naglasili kako je napad na njih dobro osmišljen, kako su bili napadnuti u Sarajevu, Konjicu, a na kraju i u Mostaru, i to od pripadnika Hordi zla, koji su ih iz Sarajeva pratili sve do Mostara. U središtu Mostara ih je napalo šest osoba s maskirnim kapama na glavi koji su imali bejzboj-palice, daske sa zabijenom čavlima, cigle. Nakon što je o događaju informirana policija, napadači su presretnuti u mostarskom naselju Potoci, prilikom povratka u Sarajevo.

Dobro osmišljen napad

- Slučajnost ili ne, to vjerojatno nikad nećemo saznati, ali ako uzmemo u obzir da su naši napadači, njih 6 uhićeni u mostarskom naselju Potoci, i da je daljnjom obradom utvrđeno da su svi pripadnici tzv. Horda zla, i da njihova stranka SDA koja ih godinama već financira također mogla biti upletena u ovaj dobro osmišljeni napad, a znamo da SDA već godinama sustavno uništava hrvatski korijen gdje god nikne, ako se uzme u obzir da je jedan od uhićenih (Sanjin T) u sedmom mjesecu 2010. osuđen na 10 mjeseci zatvora zbog nanošenja teških ozljeda Ameru Ćehajiću nakon kojih je ovaj preminuo od zadobivenih ozljeda, sve ovo govori samo jedno - da je te večeri u Mostaru napad na Širokobriježane bio napad na cijeli hrvatski narod i gdje je, po svemu sudeći, netko trebao zadobiti ozljede koje bi mogle imati smrtonosne posljedice - priopćili su Škripari. Oni ističu kako su napadnuti svega 12 sati prije prosvjeda hrvatskih studenata u gradovima Federacije gdje su Hrvati većina, te kako je ovo još jedan pokušaj zastrašivanja Hrvata i slanje poruke kako hrvatski narod "nema što tražiti u Bosni i Hercegovini".

Opet idu u Sarajevo

- Navijači će opet ići u Sarajevo, ići će i obični građani koji su po nacionalnosti Hrvati, dolazit će se još puno puta u Sarajevo jer tu su nekad bili domovi Hrvata. Želimo svoj sveti barjak razviti i u Sarajevu i svim mjestima BiH i Europe, što i drugima neuskraćujemo. Jednom riječju, želimo biti ravnopravan narod, iako nas je malo, i što je najvažnije - želimo da svi Hrvati BiH žive i dišu slobodno, a ne da od straha ne mogu otići na utakmice svog voljenog klub - zaključili su Škripari. Upućen je prigovor i policiji u Sarajevu zbog činjenice da ništa nisu poduzeli kada su prvi put napadnuti u Sarajevu.

izvor: večernji list