Skenderbeu se osvetio Dinamu i oduzeo mu jesen u Europi!

europska liga
Dinamo će nakon čitavog desetljeća propustiti jesenski dio klupske europske sezone. Nakon slabe igre i jedva izborenih 1:1 na Maksimiru, ništa bolje 'modri' nisu izgledali niti ovog četvrtka u uzvratu i bez postignuntog pogotka u Elbasanu su ispali iz Europske lige.

Bio je to susret kojeg će Mario Cvitanović htjeti što prije zaboraviti. Prvo poluvrijeme Dinamo je odigrao vrlo loše. Nakon što je zbog zaleđa poništen gol Fernandesa nakon prekida u 4. minuti 'modri' više Shehiju do odmora nisu ozbiljno zaprijetili niti jednom, a tek je Olmo jednom tukao po golu u 21. minuti, a bio je neprecizan.

Albanci se na domaćem terenu nisu potpuno povukli i u nekoliko navrata dalekometnim udarcima prijetili su Livakoviću koji je morao braniti 'bombe' Lilaja, Radana i Latifija, ali niti do nije bilo opasno da bi se rezultat promijenio prije odmora.

U drugom poluvremenu Dinamo je ipak pritisnuo i Dani Olmo našao se u dvije velike prilike, no njegov udarac u odličnoj poziciji u 52. minuti završio je u bloku, a dvije minute kasnije nakon odličnog proigravanja Henriqueza izašao je sam pred Shehija, ali nije ga uspio savladati.

U 64. minuti Gojak je pogriješio i dopustio Soweu da krene sam na Livakovića, no Liberijac se nije dobro snašao i to je bio sve od Skenderbeua do kraja utakmice. U 78. minuti Nimaga je u duelu s Gojakom zaradio drugi žuti karton i Albanci su ostali s desetoricom igrača. No, unatoč velikom pritisku u završnici Dinamo je ostao bez željenog gola i tako doživio veliki europski neuspjeh.

Bila je to i mala osveta Albanaca koje je Dinamo prije dvije godine zaustavio na putu do Lige prvaka, ali ovaj je put bio nemoćan protiv protivnika kojeg smo vjerovali da može prilično lako pobijediti.

Tportal.hr