Skandalozno: Svjetsko nogometno prvenstvo 2006. kupljeno?!

76-godišnji Blatter rekao je da je jedan od članova Fife koji je glasovao o domaćinstvu u posljednji trenutak napustio prostoriju. Predsjednik Fife tvrdi da je tada bio previše naivan i ništa mu nije bilo sumnjivo.

"Kod glasovanja o domaćinstvu, jedna je osoba iznenada napustila prostoriju. Umjesto 10:10, bilo je 10:9 u korist njemačke ponude. Ništa ne impliciram, samo govorim što je bilo", rekao je Blatter za švicarski Blick.

Inače, ovo nije prvi put da su se pojavile sumnje u legalnost izbora. Odmah nakon što je izabran domaćin čak su i njemački mediji pisali o mogućoj korupciji.

Presudio je Charlie Dempsey iz Nogometne federacije Oceanije koji je bio za Južnoafričku Republiku, ali je u posljednji trenutak napustio glasovanje. Zbog toga su iz JAR-a tražili da se postupak ponovi.

Nakon Blatterovih izjave ekspresno su reagirali iz Njemačkog nogometnog saveza. "Ove nebulozne potpuno su neutemeljene i služe da bi se odvratila pozornost od trenutnih afera u Fifi", rekao je generalni tajnik saveza Helmut Sandrock.

"Nudili su mi 50 tisuća dolara"

Blatter je otkrio da je svojevremeno i njemu nuđeno mito. "Dogodilo se to kad sam bio generalni tajnik uoči kvalifikacijske utakmice za SP 1986. Predsjednik jednog saveza mi je došao i rekao da bi bilo dobro da suci sude u njihovu korist. Gurnuo mi je omotnicu u džep u kojoj je bilo 50 tisuća dolara. Otvorili smo račun u njegovo ime nakon što sam novac dao knjigovođi. Povukao je novac i nakon toga me nitko više nije pokušao podmititi."

Blatter je ponovio da je nije podržavao mito niti ga je tajio nakon što je otkriveno da su bivši predsjednik Joao Havelange i nekadašnji predsjednik Brazilskog nogometnog saveza Ricardo Teixeira ilegalno primili milijune švicarskih franaka. Također, napominje da Fifa nije leglo korupcije kako što se to često može pročitati.

Index.hr