Skandalozno: NS BiH kaznio HŠK Zrinjski sa 11.000 KM

NS BIH, HŠK Zrinjski
...kojima se kažnjavaju klubovi za odigrane utakmice u prva tri proljetna kola Premijer lige BiH, te za utakmice 1/4 finala Kupa BiH.

I ovaj puta, kao i mnogo puta do sada najgore je prošao HŠK Zrinjski koji u kasu saveza mora uplatiti 11.000 KM.

Evo i objašnjenja:

BH Telecom Premijer liga BiH XVI kolo

Zrinjski-Slavija

HŠK „Zrinjski"- novčana kazna u iznosu od 2.000,00 KM (propusti u organizaciji utakmica, neodgovorno ponašanje navijača);

BH Telecom Premijer liga BiH XVII kolo

Zrinjski-Drina

HŠK „Zrinjski"- novčana kazna u iznosu od 1.000,00 KM (propusti u organizaciji utakmica);

Kup BiH- četvrtfinalne utakmice

Zrinjski-Velež

HŠK „Zrinjski"- novčana kazna u iznosu od 5.500,00 KM (propusti u organizaciji utakmica, upotreba pirotehničkih sredstava i neodgovorno ponašanje navijača);

Velež-Zrinjski

HŠK „Zrinjski"- novčana kazna u iznosu od 2.500,00 KM (upotreba pirotrhničkih sredstava i neodgovorno ponašanje navijača).

Kao što se vidi iz priloženog kada se nema valjani razlog za kaznu Zrinjskog objašnjenje je propusti u organizaciji utakmice. Podsjećamo da se Zrinjski do sada drastično kažnjavao, kako novčano, tako i igranjem pred praznim tribinama. Nakon svega zaključak je da se Zrinjski ne kažnjava samo kada na stadionu nema navijača, a čim su tu navijači stižu i kazne.

Naravno da se na ove odluke ne vrijedi žaliti, i sve to funkcionira po onoj starinskoj Kadija te tuži, kadija ti sudi. Da NS BiH ima dvostruke aršine prema klubovima koji se natječu u Premijer ligi BiH i više je nego jasno, a do kada će HŠK Zrinjski biti jedan od njihovih glavnih sponzor ostaje nam da vidimo u budućnosti.

HERCEGOVINA.info