Skandalozno: Dinamovci se klade protiv sebe u Ligi prvaka?!

Dinamo, Liga prvaka, klađenje, FK Sarajevo, transfer, posudba, Udinese
"Sumnjam na to da su kolektivno otišli do kladionice. I da će sutra to ponovo učiniti', izjavio je Youri Mulder, analizirajući u utorak navečer golove s utakmice PSG - Dinamo u studiju nizozemske javne televizije NOS TV. Time je očito aludirao na to da su se Dinamovi igrači kladili sami protiv sebe te da će drugi dan podići dobitak.

No kako ne bi ostavio nikakve sumnje na što točno misli, Mulder je izdvojio druga dva PSG-ova gola, koja su pala na izrazito lak način. Po njegovom mišljenju, Dinamova obrana je u tim situacijama bila malo previše nespretna, posebno kod pogotka za 3:0 - Ante Puljić tu je posve nepotrebno 'proklizao', a Ivan Kelava zalegao.

'Taaako. Sad pucaj, ali ispod mene' sarkastično je tu Kelavinu intervenciju 'sinkronizirao' Mulder, a sličnu je sumnju izrazio i kod četvrtog gola, kad se Vida okliznuo u šesnaestercu.

Naravno, to je za Nizozemce bila prilika da se prisjete i načina na koji je njihov Ajax eliminiran iz prošlosezonske Lige prvaka. Lyonu je bila potrebna pobjeda od pet golova razlike u Zagrebu, a pobijedio je s čak 7:1, iako je Dinamo poveo 1:0. Mnogima je tada bilo teško za povjerovati da se momčadi koja igra elitno klupsko natjecanje može dogoditi takav pad, a sumnje u nečasne radnje podgrijala je video snimka na kojoj se može vidjeti kako Domagoj Vida poslije primljenog pogotka namiguje Lyonovom napadaču Bafetimbiju Gomisu.

'Tad su svi primijetili da je nešto sumnjivo. Ali apsolutno ništa nije napravljeno po tom pitanju, pa ne očekujem ni da će sada biti drugačije', zaključio je Mulder, koji je za igračke karijere nastupao za Twente i Schalke 04, a od 1994. do 2001. je skupio i devet nastupa za nizozemsku reprezentaciju te postigao tri pogotka. Danas je pomoćnik Twenteovom treneru Steveu McClarenu i ugledni stručni komentator na NOS TV-u.

Stoga čudi što je tako olako, na osnovu subjektivnog dojma i tračeva potegao vrlo ozbiljne optužbe, i to u jednoj od najgledanijih emisija na javnoj televiziji. Hoće li iz Dinama reagirati na ove klevete?

IZVOR: Tportal.hr