FOTO/VIDEO  Sjajni Portugalac nokautirao talijanskog prvaka, pogledajte škarice koje su oduševile navijače diljem svijeta

ronaldo
Uzvrat je 11. travnja u Madridu.

Domaćini su rano doživjeli šok, a ponovno je koban za njih bio Cristiano Ronaldo. U 3. minuti Ronaldo je iz blizine zatresao mrežu nakon dodavanja Isca. U prošlosezonskom finalu Lige prvaka Ronaldo je bio dvostruki strijelac u pobjedi 4-1.

Rano primljeni pogodak ipak nije unio paniku u momčad Juventusa. Talijanski prvak brzo se oporavio i počeo je stvarati prigode. U 7. minuti šut Dybale blokirao je Sergio Ramos, a u 13. je pokušao Bentancur, ali ponovno se ispriječio Ramos.

Ipak, najbolju priliku Juve je imao u 23. minuti kada je Higuain pucao sa pet metara, ali Keylor Navas odlično brani.

No, u završnici prvog poluvremena umalo novi šok za domaćine. U 36. minuti Toni Kroos sa 18 metara pogađa prečku.

U drugom poluvremenu ponovno je Real prvi došao do prigode za pogodak, ali Ronaldo u 51. minuti nije bio precizan. No, iskupio se u 64. minuti kada je škaricama zabio za vodstvo Reala 2-0. Tako je Ronaldo upisao deveti gol u šest susreta protiv Juvea.

Ako je i bilo dvojbe može li se Juve vratiti nakon ovoga, one su brzo razriješene. U 66. minuti Juventus je ostao sa igračem manje nakon što je Dybala zaradio isključenje zbog drugog žutog kartona, a u 72. Marcelo, na dodavanje Ronalda, zabija za 3-0. Nakon toga Ronaldo je još tri puta bio u prilikama da poveća svoj golgeteski učinak, ali nije bio precizan.

Luka Modrić pružio je vrlo dobru partiju u dresu Reala, a u 82. minuti zamijenio ga je Mateo Kovačić, koji je u 88. pogodio gredu sa vrha kaznenog prostora. Mario Mandžukić, koji se je tek oporavio od ozljede, igrao je za Juve od 69. minute.

Bayern je u gostima slavio kod Seville s 2-1 (1-1) i stekao veliku prednost pred uzvrat 11. travnja u Muenchenu.

Za Sevillu je zabio Pablo Sarabia (32), dok su golove za Bavarce dali Jesus Navas (37-autogol) i Thiago Alcanatara (70).

Bayern je napravio veliki korak ka polufinalu i prekinuo neugodnu seriju jer je njemački prvak izgubio zadnja četiri gostovanja u Španjolskoj. Sevilla je u svom prvom četvrtfinalu najelitnijeg europskog natjecanja još od 1958. godine nadigrala Bayern u prvom dijelu, a potom nesretno primili dva gola, pa će Andalužani teško ponoviti osminu finala kada su uzbacili slavni Manchester United.

Sevilla se nije uplašila slavnog Bayerna i bila je bolja na otvaranju susreta, a u 20. minuti Sarabia je imao veliku priliku koju je upropastio šutem tik uz vratnicu. Ipak, napadač Seville se iskupio golom u 32. minuti kada je Escudero ubacio, a Sarabia primio loptu prije braniča Bayerna Bernata i lako pogodio mrežu. Bayern je brzinski i vrlo sretno izjednačio – ubačaj Riberya u 37. minuti s lijeve strane skrenuo je branič Seville Navas i lopta je prevarila vratara Soriju.

U 55. minuti je pokušao udarcem iz daljine James, koji je ušao u igru umjesto ozlijeđenog Vidala, pa je vratar Seville obranio zicer Martinezu, no Bayern je ipak poveo u 68. minuti. Ribery je ubacio s lijeve strane, a na drugoj stativi zaboravljeni Thiago Alcantara glavom pogađa iz blizine, opet uz mali dodir braniča Seville Escudera, za preokret na Sanchez Pizjuanu. U 81. minuti veliku šansu je imao Ramirez, a njegov šut u sami kut brani vratar Ullreich.

HINA