FOTO  Širokobriježani preokretom do pobjede: NK Široki Brijeg - HŠK Zrinjski 2:1

Pecara trenutno

Ovaj hercegovački derbi kao i uvijek privukao je veliku pozornost ljubitelja nogometa iz Hercegovine i Dalmaciji pa je stadion Pecara zabilježio veliku posjete. Iz Mostara je u Široki Brijeg stigla i velika skupina gostujućih navijača koji su se smjestili na istočnoj tribini.

Suci današnje utakmice bili su Tomislav Čujić, sa pomoćnicima Sretenom Udovčićem i Damirom Lazićem. Četvrti sudac bio je Ilija Živković.

NK ŠIROKI BRIJEG: Bilobrk, Matić, Barišić, D. Ćorić, Čabraja, Ćorluka, Menalo, Lončar, Begonja, Bralić, Marković.

HŠK ZRINJSKI: Pirić, Barišić, Čirjak, Handžić, Pezer, Laštro, Stojkić, Todorović, Jamak, Katanec, Bilbija.

Prvu prigodu na utakmici imali su domaći nogometaši u 7. minuti utakmice. Čabraja je odlično šutirao iskosa sa desne strane, ali vratar Zrinjskog Pirić brani udarac.

U 9. minuti utakmice zaprijetili su gosti iz Mostara. Pezer je šutirao, Bilobrk je kratko odbio do Handžića, a zatim vratar Širokog Brijega odlično brani pokušaj napadača Zrinjskog.

U 12. minuti utakmice Široki Brijeg je imao odličnu priliku za postići pogodak. Menalo se našao ispred Pirića, ali šutirao je pored vrata Zrinjskog. U 15. minuti vidjeli smo i prvi žuti karton na utakmici. Obranbeni nogometaš Zrinjskog, Laštro je nakon starta nad Barišićem dobio žuti karton.

U 18. minuti zabilježili smo šut Todorovića (HŠK Zrinjski),ali je njegov udarac izblokirala obrana domaćina.

U 21. minuti Zrinjski pogađa prečku. Todorović je pokušao petom svladati vratara Bilobrka, ali je zatresao okvir gola. Prethodno je Bilobrk loše reagirao nakon šuta kapetana Plemića, Stojkića.

U 31. minuti gosti iz Mostara su poveli. Strijelac Todorović. Bez ikakve potrebe je vratar Bilobrk istrčao, Todorović je bio bliži lopti i poslao ju je u mrežu za vodstvo Plemića.

U 37. minuti Široki Brijeg je imao prigodu preko Barišića, ali lopta odlazi pored vrata, da bi već dvije minute poslije Todorović ponovno bio u prigodi. Ovaj put vratar Širokog Brijega izlazi kao pobjednik.

Pred sam kraj prvog dijela utakmice u redovima Zrinjskog žuti karton je dobio Pezer, a na odmor se odlazi prednošću gostiju iz Mostara.

Na samom početku drugog dijela, trener domaćih Sablić, pravi i prvu izmjenu. Umjesto Ćorluke u igru ubacuje Kožula.

U 52. minuti oštar start Kožula nad nogometašem Zrinjskog Bilbijom, ali Kožul ne dobiva žuti karton. U 59. minuti utakmice bilježimo udarac Bilbije kojeg vratar Širokog Brijega dosta teško uspijeva obraniti.

U 64. minuti šef struke Širokobriježana Goran Sablić radi novu izmjenu. Umjesto Markovića u igru je ubacio Ivankovića, a odmah nakon izmjene Širokobriježani su imali prigodu preko Lončara koji pogađa vratara Zrinjskog Pirića.

U 73. minuti šef struke Zrinjskog Blaž Slišković pravi prvu izmjenu. U igru umjesto Pezera ulazi Filipović, a odmah nakon toga Široki Brijeg uspijeva poravnati rezultat. Nakon ubačaja iz kornera Bralić je pogodio prečku, a na pravom mjestu se našao Menalo koji pogađa za 1:1.

U 75. minuti Bilbija je imao odličnu prigodu, ali je njegov udarac bio dosta loš.

U 78. minuti Široki Brijeg je preokrenuo rezultat. Čabraja pogađa nebranjeni dio mreže Pirića što donosi oduševljene među navijačima Širokog Brijega. Ćorić je prošao po desnoj strani, Menalo pogađa stativu, pa vratara Pirića. Došla je potom do Čabraje koji pogađa za preokret i vodstvo Širokog Brijega od 2:1.

Od 81. minute Slišković je krenuo dosta ofanzivnije. Iz igre je izvadio Laštru, a u igru je ušao mladi napadač Plemića Mulahusejnović.

Sablić u 85. minuti vršio i treću izmjenu kod svoje ekipe. U igru umjesto strijelca Luke Menala ulazi Baraban, a u 87. minuti utakmice Slišković umjesto Todorovića, šansu daje So-u.

U 89. minuti Čabraja je mogao postići pogodak, ali je promašio veliku prigodu, jedan na jedan sa vratarom Zrinjskog Pirićem. Šutirao je preko vrata Zrinjskog.

Do kraja utakmice rezultat se nije mijenjao, tako da je momčad Širokog Brijega stigla do pobjede i nova tri boda. Zanimljivo da na premierligaškoj ljestvici sada se nalaze na samom vrhu tri kluba koja su skupila po 28 bodova. HŠK Zrinjski, NK Široki Brijeg i FK Željezničar trenutno se nalaze na vrh ljestvice.

Naredno kolo Široki Brijeg gostuje u Zenici kod Čelika, dok Zrinjski na svom stadionu dočekuje ekipu Radnika.

Sve fotografije u GALERIJI

HERCEGOVINA.info

Možete pogledati i kakva je atmosfera zabilježena na samoj utakmici u prethodnim našim vijestima:

Sjajna atmosfera na otvaranju hercegovačkog nogometnog derbija

VIDEO - FOTO: Navijanje navijača Zrinjskog: Ultras-i odjekuju Pecarom

VIDEO I FOTO: Navijanje navijača Širokog Brijega na hercegovačkom derbiju