Široki vježbao jedanaesterce

Slavlje nogometaša Širokog Brijega nakon gola
Po sastavu koji je poslije podne nastupio za pretpostavljeni prvi sastav, čini se da je "taj jedan" Marciano, koji je zaigrao na mjestu zadnjeg veznog umjesto Serdarušića.

Roskam i Mišić žele zabiti

Kapetan Šilić dobio je slobodno zbog osobnih razloga, pa je Zakarić opet igrao na lijevoj strani veznog reda, dok je desno igrao Mišić. No, Šilić će u Ljubljani sigurno igrati od početka:

- Nadam se svojoj minutaži. Imao sam dvije velike prigode na prvoj utakmici i nisam pogodio. Nadam se pogotku na Stožicama. Osjećam da ću zabiti, kaže Mišić. A o pogotku je nešto procijedio i Roskam, koji je na prvoj utakmici pretrčao silne kilometre, pokušavajući "sjeći" lopte kojima se poigravao zadnji red Ljubljančana. Nije mu baš uspijevalo, jer je za to izostala pomoć suviše povučenih suigrača: -Lani Olimpiji nisam zabio u gostima, ali jesam na Pecari. Ove godine nisam zabio na Pecari, znači da bih trebao u Ljubljani! Autobus s Pecare krenuo je točno u podne. U njemu su bila dvadesetorica nogometaša: Baćak, Marić, Ćorić, Diogo, Renato, Džidić, Brekalo, Bertoša, Kožul, Marciano, Ivanković, Serdarušić, Zakarić, Mišić, Wagner, Kvesić, Šilić, Roskam, Varea i Pinjuh. Primijetili smo da je domar Zoran Bilać u spremnike autobusa stavio i nekoliko golemih boca blatine, na kojima su bile naljepnice s grbovima Dinama i Širokoga Brijega.

Trening na Maksimiru

To su Širokobriježani ponijeli svom sinoćnjem domaćinu Dinamu, koji ih je ugostio u Maksimiru:

- Na Maksimiru je predviđen i trening. Uz ostalo, vježbat ćemo i jedanaesterce, možda zatrebaju, rekao nam je Ćutuk. Da, jedanaesterci su jedna od mogućih opcija. Naime, ako susret u regularnih 90 minuta, te nakon produžetaka završi 0:0 odluka o pobjedniku past će s bijele točke. Malo vjerojatno, ali nikad se ne zna... Ljubljančani čini se ne razmišljaju ni o kakvim jedanaestercima. Reklo bi se da ne razmišljaju ni o mogućnosti da Široki Brijeg prođe dalje i u drugom pretkolu zaigra protiv irskog Bohemiansa, jer... -Olimpija je sklopila ugovor s pravim i iskusnim napadačem, makedonskim internacionalcem Draganom Čadikovskim (29 godina). Do sada je igrao u ruskom Zenitu, korejskom Incheonu, beogradskom Partizanu, te u slovenskim kluboma Rudaru, Publikumu i Mariboru. Ne, Čadikovski nema pravo nastupa protiv Širokoga Brijega, ali može igrati u drugom pretkolu protiv Bohemiansa, dao je znakovitu izjavu sportski direktor Olimpije Milan Aćimović, koja najbolje ilustrira što zmajčeki očekuju u uzvratu na Stožicama u četvrtak. Osobnim automobilima, kombijima, pa i autobusima brojni Širokobriježani spremaju se na put u Ljubljanu uživo gledati nastup svoje momčadi.

Vecernji list