Široki traži službeno očitovanje Saveza o zbivanjima na finalnim utakmicama Kupa

olimpic-široki
...na finalnim utakmicama Kupa BiH za seniore (Olimpic - Široki Brijeg) i juniore (Sarajevo - Široki Brijeg) 27. i 28. svibnja.

Naime, u sarajevskim medijima podigla se neviđena haranga, uz hrpu laži na račun igrača NK Široki Brijeg o njihovom navodnom neprimjerenom ponašanju tijekom intoniranja himne BiH, kao i prigodom dodjele medalja i pokala.

Nogometaši Širokog Brijega (i seniori, i juniori) postupili su sukladno protokolu, kao i suci obje utakmice, što se lijepo vidi i na objavljenim fotografijama i video zapisima, te su se za vrijeme intoniranja himne BiH, mirno i dostojanstveno, bili okrenuti prema svečanoj loži.

Naši igrači i vodstvo bili su zasuti hrpom uvreda ispod svake razine ljudskog dostojanstva kada su pokušali primiti medalje, a pritom su i gađani različitim predmetima s tribina. Policija je intervenirala tek nakon što je na tomu inzistirao naš direktor gosp. Bevanda i omogućila prolaz do svečane lože. Umjesto isprike zbog svega, u sarajevskim medijima potpuno izvrću cijelu priču i objavljuju kako je, eto, naš igrač Zakarić gađao navijače!?

Ne smijemo ni pomisliti što bi sve bilo da se i najmanji dio ovoga dogodio na našoj Pecari (gdje je sve na obje utakmice finala Kupa bilo organizirano na europskoj razini). Sramota je da se ovakve stvari događaju na finalnim utakmicama Kup BiH i da se, umjesto svečanosti nogometa, na najprljaviji način pokušava baciti ljaga na NK Široki Brijeg.

"Gospodo iz Saveza, hoćete li i dalje šutjeti ili ćete se usuditi reći istinu o svemu?", piše u priopćenju na službenoj stranici NK Široki Brijeg.