FOTO  Široki Brijeg slavio u Vrapčićima

FK Velež - NK Široki Brijeg 0:2

VELEŽ: Oštraković, Ivetić, Velagić, Kajtaz, Kodro, Duraković, Škaljić, Okić, Spahić, Stokić, Merzić. Još su igrali Hasanović, Rovčanin, Brković

ŠIROKI BRIJEG: Bilobrk, Diogo, Ješe, Džidić, Ćorić, Šilić, Ivanković, Santos, Zakarić, Marcijano, Mišić. Još su igrali Kvesić, Roskam.

Početak utakmice protekao je u ravnopravnoj igri, a prvi je zaprijetio Velež u 18. min preko Velagića čiji udarac brani Bilobrak. Uzvratili su gosti preko Wagnera u 23.min čiji udarac završava preko gola.

U 32. minuti Široki dolazi do vodstva nakon što je Wagner dobro podvalio loptu, a Ćorić se sjurio sam prema golu domaćina i preciznim udarcem pogodio za 0:1.
Domaćin je pokušao u 42.min lobom Velagića sa preko 40 metara, ali njegov pokušaj Bilobrk izbacuje u korner.

Drugo poluvrijeme otvara bolje Široki i prijeti u 52.min preko Zakarića. U 66.min nakon centaršuta Velagić glavom prosljeđuje do Bajre koji se našao sam pred golmanom Širokog, ali još jednom je Bilobrk izišao kao pobjednik.

U 67. minuti Velež ostaje s igračem manje kada nakon grubog prekršaja sudac Zrilić daje potpuno zasluženo crveni karton Durakoviću.

Nakon toga Široki je kontrolirao igru i prijetio je preko je preko Šilića i Ivankovića, da bi u 83.minuti nakon što je Roskam probio lijevi bok i nabacio Kvesić lagano zabio za 0:2.

Rezultati šestog kola nogometne Premier lige Bosne i Hercegovine:

Čelik - Željezničar 1:1
Velež - Široki Brijeg 0:2
Zvijezda - Olimpic 1:0
Sloboda - Travnik 1:0

Borac - Zrinjski 2:1