FOTO  Široki poražen od Tuzla Citya, Škripari skandirali Uprava napolje

NK Široki Brijeg, fk tuzla city

NK Široki Brijeg je večeras na Pecari dočekao momčad FK Tuzla City, Kao što smo objavili na ovoj utakmici su navijači Širokog obilježili svoj 23. rođendan i najljepša čestitka bila bi im pobjeda u večerašnjoj utakmici.

Momčadi su nastupile u sastavima:

NK Široki Brijeg: Zlomislić, Cipetić, Kvesić, Matić, Ćorić, Jović, Marić, Kovačić, Hrkać, Bagarić, Enin.

FK Tuzla City: Fejzić, Crnkić, Husejinović, Kojić, Terzić, Hasanović, Nukić, Ubiparip, Sesar, Morris, Zlatković.

Široki je dobro otvorio utakmicu i plod te dobre igre je vodrsvo u 12. minuti, a strijelac je bio Marić. Nakon vodstva Široki je bio konkretniji, imali su domaći i još par prigoda, ali rezultat se nije mijenjao. U 42, minuti kazneni udarac za goste koga u pogodak pretvara Ubiparip, pa se na odmor ide rezultatom 1:1.

Na otvaranju drugog dijela gosti dolaze do potpnog preokreta kada u 49. minuti pogađa Husejinović za 1:2. Vodstvo gostiju kao da je šokiralo domaće kojima ništa nije polazilo za nogom, i to gosti vješto koriste za povećanje vodstva. Igrala se 63. minuta kada je Ubiparip pogodio za 1:3.

Vodstvo gostiju izazvalo je revolt Škripara koji su bakljadom prekinuli utakmicu skandirajući Uprava napolje, pa su u znak prosvjeda napustili tribinu. Do kraja susreta Široki je pokušao doći do preokreta, ali domaći igrači uprkos nekoliko dobrih prigoda nisu stigli do pogotka. Na kraju pobjeda gostiju 1:3 s kojom su izbili na vrh ljestvice, a Široki je nakon ovog domaćeg poraza u teškoj situaciji sa samo 7. osvojenih bodova iz osam odigranih kola.

HERCEGOVINA.info