Široki krenuo sa pripremama, poznati protivnici na Winter cupu

„Treniramo dva puta dnevno. Kiša nije ugodna, ali važno je da ostalo ide po planu", rekao nam je između dva treninga trener vratara Ivan Soldo, pod čijim su zapovjedništvom vratari Bilobrk, Marić i Mikulić.

Nema ozljeda

„Najvažnije je da su svi igrači zdravi i da nema ozljeda. Novo je što se iz Brazila u utorak vratio Wagner i odmah se uključio u rad. Vratio se i Bajano, i on trenira s ostalima. Damir Džidić i Dino Ćorić nakon sličnih operacija trbušnoga zida rade malo odvojeno od ostalih. Druga dvojica s liste jesenas ozlijeđenih, Davor Landeka i Zvonimir Kožulj, nemaju nikakav popust, rade maksimalno kao i ostali igrači", kaže Soldo

„Nema bolova ni problema, bit ću na vrijeme spreman. Iz predostrožnosti još ne treniram punom snagom, ali uskoro ću raditi kao i drugi. Društvo mi pravi Damir Džidić koji je operiran ranije, pa će se i oporaviti ranije. Kiša je potopila travnjake s prirodnom travom, pa smo jutros trenirali na "plastičnjaku", ali to nam ne smeta". rekao nam je Ćorić.

Istria Winter cup

Nakon što su se zimus s posudbe u Gošk vratili na Pecaru, Boris Baćak, Ante Hrkać i Ivan Kukavica na proljeće će igrati za prvoligaš Branitelj. Ostala trojica "posuđenika", Marin Božić, Ivan Kvesić i Mateo Karačić počeli su pripreme s ostatkom momčadi.

Sada je nađen klub i Božiću, koji će proljeće igrati za hrvatski trećeligaš Zmaj iz Makarske. Treba još naći "smještaj" Kvesiću, dok će Karačić ostati na Pecari i pokušati izboriti mjesto u momčadi. Poznata su imena sudionika 3. Istria Winter cupa u Novigradu i Umagu (3. - 10. veljače) na kojem će igrati i Širokobriježani.

Oni su u skupini s austrijskim Wolfsbergerom, litavskim Žalgirisom i mađarskim Gyorom ETO. U drugoj su skupini Istra, Cibalia, slovenske Domžale i mađarski Kečkemet. Ovisno o plasmanu u svojoj skupini, Široki će 10. veljače igrati s jednim od njih za prvo, treće, peto ili sedmo mjesto.

Večernji list