FOTO  Široki je u finalu Kupa: Petrović zabio za minimalnu pobjedu protiv TOŠK-a

NK Široki Brijeg
NK Široki Brijeg plasirao se u finale Kupa BiH nakon što je u dva susreta nadigrao momčad TOŠK-a iz Tešnja. Plavo-bijeli su slavili rezultatom 0:1 u uzvratnom susretu polufinala, a strijelac jedinoga pogotka bio je Borna Petrović.

Široki je tako u finale prošao ukupnim rezultatom od 3:0 jer je u prvom susretu igranom na Pecari, Široki slavio rezultatom 2:0, a oba pogotka tada postigao je napadač Dražen Bagarić.

Goce Sedloski odlučio je u ovom susretu odmoriti neke prvotimce uoči nedjeljnog ogleda sa Sarajevom, no i u izmijenjenom sastavu njegovi igrači dominirali su cijelo vrijeme.

Širokobriježani su bolje otvorili utakmicu, odmah preuzeli inicijativu i zaredom kreirali nekoliko napada. Nakon što je ispustio jednu odličnu priliku, Borna Petrović sljedeću je iskoristio i u 13. minuti pogodio za 0:1 Širokog. Lopta je prošla kroz obranu domaćina i Petrović ju je lagano pospremio u mrežu TOŠK-a.

Prvi ozbiljan udarac na susretu nogometaši TOŠK-a uputili su u 25. minuti. Zaprijetio je Pavlović, ali Bilobrk je upisao obranu.

Široki je vodio glavnu riječ na terenu tijekom cijeloga susreta i bila je to više-manje jednosmjerna utakmica. Gosti su upisali nekoliko pokušaja iz daljine. Nisu imali problema ni s prijenosom lopte do protivničkog gola, ali prilikom nekoliko akcija previše su kombinirali i komplicirali tako u prvom poluvremenu nisu uspjeli povećati vodstvo.

Drugo poluvrijeme odigrano je bez većih uzbuđenja. Razlika u kvaliteti bila je vidljiva i TOŠK nije uspijevao kreirati nikakvu ozbiljnu prijetnju Širokom. Nogometaši Širokog i u nastavku su napadali i stvarali prilike, ali bez imperativa jer već je bilo jasno da je osiguran prolazak u finale. Pred sam kraj utakmice Široki je imao odličnu priliku, ali nisu je iskoristili i susret je završen minimalnom pobjedom.

Ovaj susret odigran je u Trening centru Nogometnog saveza BiH u Zenici. U drugom susretu polufinala u 18 sati sastaju se momčadi Sarajeva i Sloge. Ni u tom susretu se ne očekuje puno uzbuđenja jer je momčad Sarajeva u prvoj utakmici slavila s 4:1.

NK TOŠK: Strika, Koprivica, Škrijelj, Kurdić, Rastoka, Nuhanović, Kalesić, Pavlović, Ivković, Hasić, Kitanović.

NK Široki Brijeg: Bilobrk, Matić, Barišić, Ćorić, Franjić, Petrović, Turčin, Marić, Popović, Pamić, Kovačić.

(www.jabuka.tv)