Široki i Velež pod obnovljenom rasvjetom, Kvesić produljio ugovor

NK Široki Brijeg, NK Široki Brijeg
Nakon mladog Mate Stanića (21), koji je potpisao ugovor na tri godine i raskinuo sve veze s Dinamom, i Josip Kvesić (28) produljio je ugovor sa Širokim na godinu dana. Kvesićeva specijalnost je lijevi bok, pa se pretpostavlja da se Markovićev odlazak neće suviše osjetiti.

Stigao Ante Jurilj

Posljednji u nizu potpisa za Široki Brijeg u posljednja 2 - 3 dana je Alen Jurilj (23 godine), momak koji je prošao Dinamovu Školu nogometa, zatim igrao za NK Zagreb u Prvoj i Drugoj ligi (54 nastupa, zabio devet pogodaka). Zatim je nastupao za drugoligaša Kustošiju, a u prošloj sezoni za Dinamo II. Oni koji ga bolje poznaju kažu kako je Alen Jurilj primjer "kako iver ne pada daleko od stabla".

Sin Ivana Jurilja

Jer Alen Jurilj je sin Ivana Jurilja, koji je prije rata s puno uspjeha igrao za tadašnju Mladost i mostarski Velež. Mlađi, 187 cm visoki Jurilj je ofenzivac, koji se najbolje snalazi na lijevoj strani napada, ali i u "špici". Za klupsku stranicu izjavio je kako dobro poznaje Široki Brijeg jer je često dolazio u susjedne Turčinoviće te pratio utakmice na Pecari. Potpisao je ugovor na godinu dana s opcijom produljenja na još dvije godine.

Nogometaši Širokoga spremaju se za prvi susret protiv kazahstanskog Kairata, koji se igra na Pecari 11. srpnja. Nakon međusobne utakmice dviju postava, večeras se na Pecari igra prva "ozbiljna" pripremna utakmica između Širokog Brijega i povratnika u Premijer ligu, mostarskoga Veleža. Početak je u 20 sati pod obnovljenom reflektorskom rasvjetom u skladu s Uefinim standardima. Također, Široki Brijeg i Velež isprobat će i odlični i brižno njegovani travnjak na stadionu. Pristaše obaju klubova znatiželjni su vidjeti jesu li njihove momčadi spremne za novu sezonu.

Vecernji list